12 jomfruhummere
1 broccoli
40 g frisk gedeost
1 bdt. frisk storbladet brøndkarse
Havsalt
Peber
1 spsk. olivenolie

Pil jomfruhummerne, og læg halestykkerne på et fad, drys med lidt salt, og lad dem trække 10-15 minutter på køl.

Del broccolien i mindre buketter – brug også stokken, da der er god smag i den. Er den trævlet, bør den skrælles.

Bring en gryde med vand og salt i kog, kog broccolibuketterne i 1-2 minutter, og kom dem herefter direkte over i en skål med isvand, så kogningen stopper. Så holder de farve og sprødhed. Hæld vandet fra, og afdryp godt.

Varm en pande med lidt olie op, og steg halestykkerne i 1-2 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er saftige i midten. Krydr med friskkværnet peber.

Anret de stegte jomfruhummerhaler med broccolibuketter, smuldret frisk gedeost og drys af brøndkarse. Dryp til sidst en boghvedevinaigrette over, og servér med godt brød til.

Boghvedevinaigrette:
2 spsk. hele boghvedekorn
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
4 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Peber

Rist boghveden forsigtigt på en tør pande i 4-5 minutter, indtil kornene begynder at poppe og riste let. Sluk for varmen, og tilsæt eddike, honning og olie på den varme pande. Rør godt rundt, så vinaigretten samler sig. Krydr med salt og friskkværnet peber.

8 opskrifter med jomfruhummer