Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sulten i provinsen: Her er 8 gode steder, du skal spise

Foto: PR Skoemagerkroen i Kirke Såby har 498 år på bagen, og er dermed Danmarks ældste post- og diligencekro.

Sulten i provinsen: Her er 8 gode steder, du skal spise

Restauranterne i København og Aarhus løber næsten altid med al opmærksomheden, men det betyder langtfra, at der ikke er appetit på god mad i resten af landet. Restauratørerne i det, vi med et grimt ord kalder ’Udkantsdanmark’, oplever nemlig stor interesse fra både lokale og tilrejsende. Læg dertil et helt særligt sammenhold mellem restauranter, leverandører og gæster, som du ikke finder på stenbroen.

Man kan akkurat fornemme bålrøgen i luften hver gang, døren åbnes og en gæst går ind eller ud. Længere nede, i vandkanten for foden af klitterne, kan skumsprøjt anes, og rundt omkring det hyggeligt indrettede lokale med masser af varme træfarver står urter, blomster og andre spiselige gevækster i fuldt flor.

Vi befinder os på Kadeau Bornholm, en restaurant, som på mange måder er essensen af den opblomstring af ambitiøse spisesteder i provinsen, vi oplever lige nu. Tjenerne er afslappet klædt i rustikke skjorter og forklæder og bevæger sig roligt fra bord til bord, selvom her er travlt. Og kendskabet såvel som passionen for maden og vinen skinner tydeligt igennem, uden at det tager overhånd og dræber feriehyggen.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her