Man kan ikke tale om Restaurant Bouillon på Frederiksberg uden at tale om priserne. Det er chokerende billigt. Vi nævner i flæng: cremet græskarsuppe til 19 kroner. Rørt tatar til 97 kroner. Andeconfit til 108 kroner.

Og hvis københavnerne tidligere har kastet brosten efter jydernes hang til råvarekompromiser og mængderabat, har Bouillon afsløret, at hovedstadens folk bor i et svajende og underisoleret glashus.

Hvis du nu pønser på at invitere kæresten på tre retters fransk på hvide duge en fredag aften – det kunne være klokken 19.30 – må du vente til august. Seks måneder! Og det for en restaurant, der i gennemsnit har haft 700 gæster om dagen siden åbningen i september sidste år.

Nu åbner Bouillon så også i Aarhus, og det gør de den 5. april. Her kommer aarhusianerne til at kunne mæske sig på Europaplads 2, og ejer Torben Klitbo er ikke for fin til at adressere jydernes prisnæse:

”Jeg har altid godt kunnet lide Aarhus, men har aldrig rigtigt haft det rigtige at dukke op med herovre. Men tiden er kommet med Bouillon. Det er et spisested, jeg tror, vil passe godt til de mange studerende og den småfrankofile stemning i byen. Og så er jeg selv jyde og kan derfor sige med sikkerhed, at vi kan godt lide en god pris og fornemmelsen af at få noget for pengene,” udtaler han i pressemeddelelse.

Torben Klitbo har siden årtusindskiftet været involveret i et hav af restauranter, caféer og barer. Det var i år 2000 Klitbo, der stiftede den gastronomiske schweizerkniv Cofoco – paraplyvirksomhed for steder som Delphine, Høst og Jah Izakaya.