PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Rosévin hitter som aldrig før, og som resluteten af den lyserøde vins popularitet er det svenske vodkamærke Svedka Vodka nu gået ind for at lave en vodka med rosésmag

Foto: Svedka Vodka

Svensk vodkabrand lancerer rosévodka

Vi er blevet så glade for rosévin, at andre former for alkoholiske drikke nu også skal smage af det.

Det kan godt være, at sommertiden virker meget langt væk her på februars første dag, men ikke desto mindre er Svedka Vodka begyndt at se frem mod sol og sommer. Det svenske vodkabrand har i hvert fald annonceret, at deres nyeste produkt, en vodka med rosévin, meget snart vil være at finde på butikshylder verden over.
 
Om den alkoholrige drik domineres af vodkaen eller rosévinen rent smagsmæssigt må komme an på en prøve, men, ifølge producenten, skulle den lyserøde farve gerne gemme på 5% ren rosévin, og desuden noter af ananas, jordbær og hibiscus.
 
Selv siger Svedka Vodka, at deres nyeste smagsvariant er en ’frisk nyfortolkning’ af både rosé og vodka, som er lavet specielt til de lange, lyse aftener. Ikke at det skulle afholde dig fra at prøve den kreative spiritus af med det samme, vel at mærke.
 
Hvorvidt rosévodkaen skal serveres ’on the rocks’ som en mere spændende vodka, i et vinglas som en ualmindeligt kraftig rosé, eller om den hellere skal shakes til en drink, fortæller Svedka Vodka ikke noget om. Men lige meget hvordan du vælger at drikke den, så kan du læne dig op ad sloganet, som lyder ’Not Wine, Not Sorry’.
 
Det er endnu uvist, hvornår den vinsmagende vodka rammer det danske marked, man har du svært ved at vente meget længere, kan du tage en tur over sundet og shoppe spiritus i det svenske.