Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

En gruppe australske forskere har afgjort, at James Bond lider af et alkoholmisbrug

Foto: Getty

James Bond har et alvorligt alkoholproblem

Gennem sin filmkarriere har han været på druk 109 gange, og da det var værst i ’Quantum of Solace’ bundede han seks Vesper-cocktails på én gang.

Der er ingen tvivl om, at James Bond er fantastisk glad for smukke kvinder og store mængder alkohol på én gang. Allerhelst Martinis, der er ’shaken, not stirred’. Men selvom vi alle har lagt mærke til hans yndlingsdrinks og lejlighedsvise besøg i hotelbaren, så er det nok kun få af os, der har tænkt, at Agent 007 skulle have et misbrugsproblem.
 
Ikke desto mindre er det dén konklusion, som en gruppe australske forskere er kommet frem til, efter at have studeret James Bonds adfærd gennem alle 24 film. Forskningsprojektet er uden tvivl et af de mere kreative indslag, som ’Medical Journal of Australia’ lægger spalteplads til, men ikke desto mindre ved vi nu med sikkerhed, at James Bonds livsstil absolut ikke er noget, vi andre skal lad os inspirere af.
 
Faktisk mener de australske forskere, at det står så galt til, at James Bond har et alvorligt, kronisk alkoholproblem. Hans alkoholrekord bestående af seks Vester-cocktails på én gang er nok til at tage livet af nogle mennesker, og sammen med de mange år, han har drukket tæt, må man antage, at hans helbred halter stærkt.
 
Forskerne understreger desuden, at de finder det stærkt bekymrende, at James Bond slås, mens han er beruset, kører spritkørsel og forsøger at redde verden, mens han går rundt i en tyk alkoholtåge.
 
Måske tænker du, at det virker en smule skørt at nærstudere en filmkarakter som James Bond, hvis eksistensberettigelse hviler på hans overmenneskelige evne til at komme helstøbt ud af en hvilken som helst situation. Forskerne bag studiet lægger heller ikke skjul på, at projektet mest af alt er et sjovt sidespor fra almindelig praksis.
 
Men havde James Bond været virkelig, ville de selvfølgelig have anbefalet ham at søge professionel hjælp for sit alkoholproblem.