Nyt job: Bliv pilot
Foto: Getty Images

Nyt job: Bliv pilot

Finnair søger 100 nye piloter - og nybegyndere er også velkomne

Hvis du er træt af din skrivebordstjans, er det nu, du skal slå til. Flyselskabet Finnair er nemlig i gang med en stor hyringsrunde, og du behøver ikke være pilot for at komme i betragtning.

Det finske flyselskab Finnair er i rivende udvikling. Selskabets seneste kvartalsrapport var den bedste nogensinde med en profit, der er steget til 38 millioner euro fra 3 millioner euro i en tilsvarende periode forrige år. Og for at kunne følge med den voldsomme vækst, hyrer selskabet nu 100 nye piloter, oplyser de i en pressemeddelelse.

“Finnair vokser støt, og med fornyelsen af vores flåde og vores rutenetværk åbnes nye muligheder for folk, der er interesserede i en pilotkarriere,” siger Jari Paananen, Finnairs luftfartsleder, i pressemeddelelsen.

Flyselskabet skriver, at de glædeligt modtager ansøgninger fra både uddannede piloter og folk uden forudgående træning, som ved ansættelse vil indgå i et træningsprogram, der typisk varer 18-24 måneder. Man kan derefter forvente en gennemsnitsløn på 5.200 euro svarende til cirka 38.600 kroner om måneden, skriver Veckans Affärer. 

Du kan sende din ansøgning til en af de 100 pilotstillinger indtil slutningen af august. De eneste ansættelseskrav er, at du har bestået en gymnasiel uddannelse eller har tilsvarende erfaring, er mindst 163 centimeter høj, opfylder Finnairs medicinske og sikkerhedsmæssige kriterier - og taler finsk og engelsk. Så hvis pilottjansen lyder som noget for dig, er det bare om at finde en dansk-finsk ordbog frem.

LÆS OGSÅ: Arkitektdrømme? Tag et intro-kursus på Harvard - helt gratis

LÆS OGSÅ: Kys den ulønnede praktik farvel: Se hvad praktikanter hos Facebook, Microsoft og Apple tjener i Silicon Valley

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Sådan undgår du træthed på arbejdet