scroll-down

“Min største bommert er, at jeg aldrig har fucket op på mit arbejde”

34-årige Lasse Nørby Rasmussen bliver kaldt ind, når en startup-virksomhed skal bygges op. Tidligere har han været med til at skalere en tysk virksomhed op til en omsætning på 25 millioner kroner på blot seks måneder, og så har han haft fingrene dybt nede i Danske Banks investerings-app, June. I dag arbejder han i det nystartede pensionsselskab Heap, der vil gøre pension for selvstændige, freelancere og ansatte i små virksomheder tilgængeligt, bæredygtigt og fleksibelt.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Benjamin Lund
Karriere

Hvordan starter man en startup?

“Man skal først og fremmest tænke over to ting: Selve produktet og derefter kulturen i virksomheden.

Det kan godt være, at man har en god idé på papiret, som ser ud til at være lovende, og der er kunder, der siger, at de gerne vil have det, men det er ikke det samme som at finde ud af præcis, hvordan man rammer den i røven. Man skal jo lave noget, som folk gerne vil have. Det er det, man kalder product market fit. Man bliver nødt til at prøve sit produkt af og hele tiden at lære mere og udvikle. Igen og igen og igen og igen.

Det andet, der er vigtigt i en startup, er kulturen på arbejdspladsen. Det betyder meget mere, end man tror. Når man har med mennesker at gøre, så handler det om at bygge et fedt sted at være, gøre det attraktivt, have et godt sammenhold og stole på hinanden. Det nytter ikke noget bare at gå i gang med at knokle derudaf. Man skal skabe de rigtige rammer for at kunne skabe et godt produkt.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætter og Tech