Vi er lidt over halvvejs i 2017, hvilket betyder, at vi stadig har mange gode filmpremierer til gode. Resten af sommeren, efteråret og vinteren er spækket med storfilm, som vi glæder os til at se i biografen. Nogle af dem har allerede haft premiere i udlandet, men vi har dem stadig til gode her i Danmark. 

The Lost City of Z (10. august)

Charlie Hunnam, Robert Pattinson og Sienna Miller spiller med i denne film, som handler om en opdagelsesrejsende, som bliver sendt på en mission i Bolivia for at finde en forsvunden by. Filmen er baseret på en virkelig historie, som udspillede sig i 1920’erne. Kritikerne har rost filmen, men publikum er, de steder den har haft premiere, ikke strømmet til biografen for at se den. Ikke desto mindre glæder vi os, at den får premiere i Danmark.

The Dark Tower (17. august)

Danske Nikolaj Arcel har siddet i instruktørstolen på denne film, som er en fortsættelse til det univers, som forfatteren Stephen King har skabt i sin romanserien af samme navn. Idris Elba spiller Roland Deschain, som beskytter The Dark Tower. Walter o'Dim er hans nemesis, som bliver spillet af ingen ringere end Matthew McConaughey, der har sin sædvanlige sydamerikanske dialekt.

Detroit (24. august)

Den oscarvindende instruktør Kathryn Bigelow (‘The Hurt Locker’, ‘Zero Dark Thirty’) står bag dette periodedrama, der er baseret på virkelige hændelser, som fandt sted på Algiers Motel i Detroit i 1967. Tre sorte mænd bliver skudt, mens ni andre mennesker bliver banket. John Boyega fra de nye ‘Star Wars’-film spiller hovedrollen. Anmelderne i USA, hvor filmen har haft premiere, er meget, meget begejstrede for filmen.

Borg (14. september)

Denne biografiske film om den legendariske svenske tennisspiller Björn Borg er instrueret af danskeren Janus Metz Pedersen (‘Armadillo’, ‘True Detective’). Den fokuserer især på tenniskampen i 1980 mellem Borg og amerikaneren John McEnroe, der bliver spillet af den kontroversielle skuespiller Shia LaBeouf. Derudover medvirker Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård og Tuva Novotny. Björn Borgs rigtige søn spiller sin far i en af børnerollerne.

Gud taler ud (28. september)

Søren Malling påtager sig rollen som familiepatriark i dette danske drama, som er en filmatisering af Jens Blendstrups roman af samme navn. Handlingen udspiller sig i et parcelhus i Rosskov, hvor Uffe (Søren Malling) regerer over familien, som består af kone og tre sønner. De gider til sidst ikke finde sig i farens undertrykkelsen. Henrik Ruben Genz, som tidligere har stået bag ‘Frygtelig lykkelig,’ har instureret filmen.

Blade Runner 2049 (5. oktober)

Efterfølgeren til ‘Blade Runner’ fra 1982 er lige på trapperne. Denne gang er Ryan Gosling også med på rollelisten, ligesom Harrison Ford vender tilbage. Den nye Blade Runner, LAPD Officer K (Ryan Gosling), opdager en mørk hemmelighed, der kan bringe en ende på civilisationen. Andre store navne på plakaten er Robin Wright og Jared Leto.

The Snowman (12. oktober)

Denne thriller er en filmatisering af norske Jo Nesbøs roman af samme navn. Michael Fassbender spiller kriminalbetjent Harry Hole, der er på jagt efter en seriemorder, der slår til, når sneen falder. Nu må han og hans team samle ledetrådene til en masse mord, som skete på samme måde år tilbage. Danske David Dencik har også en lille rolle i filmen, hvilket er endnu en grund til at glæde sig.

Murder on the Orient Express (23. november)

For fjerde gang bliver Agatha Christies roman ‘Murder on the Orient Express’ bragt til live på skærmen. Denne gang med et stjernecast, der vil noget: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer og Daisy Ridley er blot nogle af dem. Filmen handler om et mord ombord et tog, som detektiven Hercule Poirot skal hjælpe med at opklare. Traileren lover godt.

Suburbicon (7. december)

George Clooney har instrueret denne krimifilm, som han også har skrevet sammen med Coen-brødrene. Matt Damon spiller hovedrollen som Gardner Lodge, der bor i en forstad i USA i 1950’erne. Han tager loven i egne hænder efter et voldeligt hjemmerøveri. Udover Damon medvirker også Julianne Moore og Oscar Isaac i denne voldelige film.

Star Wars: The Last Jedi (13. december)

‘Star Wars’ vender endnu engang tilbage efter den succesfulde fortsættelse i 2015. Både de nye karakter fra ‘The Force Awakens’ og de originale film vender tilbage i filmen. Den første film fik rosende ord med på vejen og tjente styrtende med penge, så det er store forventninger til denne film. Vi glæder os at se, om den kan leve op til det.