Serier med få sæsoner

Serier med få sæsoner

12 fremragende serier der fik alt for få sæsoner

Giv os mere, tak.

Serieland boomer med timevis af underholdning. Og ja, der er da masser af mesterværker med mange sæsoner, som giver fantastisk, god underholdning til tider.

Til gengæld kunne man nogle gange undre sig over, hvorfor andre fremragende serier kun må nøjes med at få en sæson eller to? 

Og det er særligt, når der er så mange serier derude, der får SÅ meget spilletid, selvom de skulle være stoppet længe før. Lost og Californication bare for at nævne nogle få. 

Her på Euroman mener vi i hvert fald, at der er en række serier, som bestemt ikke skulle være lagt i graven, før de knap nok kunne gå. Så her kommer et udpluk af de serier, som vi bestemt synes burde få nogle flere sæsoner.

Bored to Death

2009-2011: 3 sæsoner
Hvad gør man, når man helt uventet bliver single? Man bliver da selvfølgelig privatdetektiv. Det er i hvert fald tilfældet for forfatteren Jonathan Ames, der spilles af Jason Schwartzman. Lynhurtigt får han en masse klienter, der dog kan virke en anelse overrasket over hans unge alder, men med løgne kommer Ames langt i sit spil. 

Party Down

2009-2010: 2 sæsoner
Egentlig var drømmen at blive stjerner i Hollywood, men i stedet bliver hovedkaraktererne i denne komedieserie (af en art) ansat i et catering-firma, hvor de serverer for de stjerner og store personligheder, som de selv håber på at blive en dag.

Skuespillerne bag karaktererne har dog siden hen fået store karrierer blandt andet Adam Scott i Parks and Recreation, Martin Starr i Silicon Valley og Lizzy Caplan i Masters of Sex.  


Arrested Development

2003 – (2006: 3 sæsoner)
Hvis du bare lige glemmer den nyeste sæson, der blev lanceret af Netflix, og forestiller dig at der kun var de tre første sæsoner med den korrupte Bluth-familie, så ville det altså ikke være dårligt, hvis serien fortsatte i samme spor. Du kan blandt andet herunder se nogle af de bedste livslektioner fra familiens overhoved George Senior. 


Ditte og Louise

2015-2016: 2 sæsoner
Netop som den var kommet rigtig godt i gang, valgte DR at aflyse 'Ditte og Louise' med forklaringen 'lave seertal', og det var på trods af at serien var fremragende til at blande det tragikomiske ved first-world problems med et godt skud samfundssatire, særligt over den indspiste kultur – og mediebranche.  


Norskov

2015: 1 sæson
Igen er det seertallene, der er undskyldningen for at denne danske satsning fra TV2 blev aflyst. Norskov blev ellers med sin første og eneste sæson rost af anmelderne, blandt andet for at sætte fokus på det hårde miljø med stoffer i byen Norskov langt fra hovedstaden. Forhåbentlig vil TV2 nu ikke stoppe lignende fiktionssatsninger i fremtiden af den grund, hvis de skal udfordre DRs seer-dominans på det danske tv-drama-område. 


Flight of The Conchords

2007-2009: 2 sæsoner
Klassisk set-up med eventyrlystne mennesker, der drager til storbyen for at slå igennem. Det gør denne newzealandske duo – og storbyen er New York. Og selvom det kan virke som en kliché, er det hysterisk morsomt og ikke mindst originalt, sådan som duoen vælger at håndtere tilværelsen med at være et par sølle folkemusikere. Soundtracket fra filmen har siden hen vundet en Grammy for bedste Comedy-albumSe duoens nummer "I Told You I Was Freaky" herunder og zap lidt ud af virkeligheden. 


Extras

2005-2007: 2 sæsoner

Ricky Gervais spiller statisten Andy Millman, der lever den ærgerlige skuespillertilværelse, hvor rollerne er få, og hvis han er heldig, kan han måske få en enkelt replik i et show eller to.

Noget af det fremragende ved serien er desuden dens inddragelse af kendisser, som for eksempel Kate Winslet og Orlando Bloom, som viser nogle af deres mest krukkede og forfærdelige sider af sig selv. Se Millmans forfærdelige møde med sin agent efter hans komedieshow har haft premiere herunder.


Carnivàle

2003-2005: 2 sæsoner
Mystik, cirkus, spiritualitet – og så i en støvet, forhistorisk setting. Vi befinder os under depressionen i Oklahoma i året 1934, hvor den unge Hawkins bliver samlet op af et omrejsende cirkus, der netop er kommet til byen og har brug for en ekstra hånd. På rejsen med cirkusset bliver han langsomt opmærksom på sine særlige og mystiske kræfter, der bliver afgørende i en overnaturlig kamp mellem religiøse verdner. 


Deadwood

2004-2006: 3 sæsoner

Alt er mørkt, vådt og mudret i denne dystre western, hvor vold og svindel er daglig kost. Deadwood er en ulovlig koloni, der består efter general Custers nederlag ved Little Big Horn.

Og naturligvis tiltrækker kolonien en række usle karakterer med skumle bagtanker – og det er alt fra prostituerede, tidligere soldater til legendariske revolvermænd og banditter. 


Looking

2014-2015: 2 sæsoner og en tv-film
Forhold, venskaber og karriereplaner. At få det hele til at gå op i en højere enhed er en kunst, og det skal da bestemt heller ikke være nemt for de tre venner Patrick, Dom og Agustín, der bor i et sprudlende San Francisco, hvor den næste fornøjelse ikke er langt væk. Og selvom de seksuelt er orienteret mod deres eget køn, så er de problematikker og dilemmaer, de gennemgår, alligevel universelle på tværs af seksualitet og køn på rigtig mange parametre. 


Studio 60 on the Sunset Strip

2006-2007: 1 sæson
Det blev ikke til mere end en enkelt sæson for serien Studio 60 on the Sunset Strip. Og det er på trods af at skaberen, Aaron Sorkin, også er manden bag store successer som The West Wing og filmene The Social Network og Steve Jobs.

Serien foregår bag scenerne til , hvad der formentlig er det kendte sketchshow 'Saturday Night Live', og på rollelisten kan man finde nogle af de helt store, blandt andet Mr. Matthew Perry, der spiller den nye producent og hovedforfatter, der skal forny showet og få det tilbage til dens storhedstid. 


True Detective

2014 - : 2 sæsoner
Endnu en serie, hvor vi bare skal glemme den nyeste sæson, og kun holde os til den allerførste. For den var et mesterværk. Matthew McConaughey og Woody Harrelson spiller de to efterforskere, den hamrende intelligente Rust Cohle og den hårdhudede Marty Hart, der skal opklare et bizart og religiøst mord, hvor en nøgen kvinde findes opbundet med gevir og ophængte mystiske voodoo-lignende genstande omkring sig. HBO har såmænd heller ikke valgt at afslutte serien definitivt endnu, så vi kan jo håbe på et stærkt gensyn med Cohle og Hart i fremtiden.