Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Undervurderede film streaming

Undervurderede film streaming

14 undervurderede film du bør unde dig selv at se (eller gense)

Find de glemte perler.

Nogle film løber med al omtale, alle priserne og ender på streamingtjenesternes lister over ’klassiske film’, mens andre af den ene eller den anden grund aldrig får den ære. Men det betyder jo ikke, at de andre per automatik ikke er gode film.

De har måske bare ikke været lige så heldige at ramme tidsånden, have den rigtige PR-strategi eller udkomme på det helt rigtige tidspunkt. Derfor skal de nu have en chance mere, og vi præsenterer hermed 14 undervurderede film, du bør se:

 

Beyond the Sea


I 2004 udkom to film om skelsættende musikeres fantastiske liv: ’Ray’ og ’Beyond the Sea’. Ray Charles-filmen løb med det meste af omtalen, og snart efter begyndte alle at tale om endnu en biografisk film: ’Walk the Line’. Det ændrer heldigvis ikke på, at denne film om crooneren Bobby Darin, skrevet, instrueret og med Kevin Spacey i hovedrollen, så absolut er værd at se.


Bonusinfo: Kevin Spacey insisterede på selv at genindsynge alle Darins sange, der bruges i filmen.

Lej den på amazon.com

Broderskab

22-årige Lars har netop forladt militæret, da han bliver opslugt af en lokal, nynazistisk forening. Men tiltrækningen er ikke kun møntet på heilen, had og hate crimes, men også den fremtrædende løjtnant i gruppen, Jimmy. I det rå og overmaskuline miljø er homoseksualitet en dødssynd, så de to må skjule deres kærlighed for de andre.

Bonusinfo: Vandt en Golden Marc'Aurelio Jury Award for bedste film ved International Rome Film Festival.

Se den på Netflix

A Serious Man

Fysiklæreren og familiefaren Larry Gopnik forsøger at leve et stille og lovlydigt liv i 1960’ernes Midtvesten. Imens vil konen skilles og sønnen helst ryge pot. Og så er der bestikkelsessagen mod ham.

Måske hviler der en jødisk familieforbandelse over den sagesløse mand, der synker stadig dybere i sin uretfærdige skæbne. Handlingen er gådefuld, slutningen uforløsende, og filmen blev en af Coen-brødrenes mindst succesfulde. Ikke desto mindre har den store absurd-humoristiske kvaliteter og fint skuespil.

Bonusinfo: Filmens handling er inspireret af Coen-brødrenes egen barndom i Minnesotas jødiske miljø.

Lej den på Amazon

Godfather III

Der var rigtig mange, der glædede sig rigtig meget, da den tredje Godfather-film kom ud i 1990. Men når forgængerne er nogle af filmhistoriens allerbedste film nogensinde, er det op ad bakke at leve op til forventningerne. Men selvom filmen ikke når I’eren og II’erens vildt høje niveau, er den slet ikke så tosset. Al Pacino spiller den aldrende og sentimentale Don Corleone med stor karisma, og Andy Garcia gør også væsen af sig i rollen som den let antændelige latin lover, der ryger i flæsket på hvem som helst og i bukserne på donnens datter, spillet af Francis Ford Coppolas egen datter, Sofia. 

Bonusinfo: Al Pacinos replik fra filmen ”Just when I thought I was out, they pull me back in,” blev hyppigt parodieret i HBO-serien Sopranos.

Lej den på Amazon

The Virgin Suicides

Apropos Sofia Coppola husker alle hendes 'Lost in Translation'. Men hendes foregående film, 'The Virgin Suicides', kan faktisk sagtens konkurrere med den. En ung Kirsten Dunst spiller den ene af de fem søstre, der begår selvmord i den drømmende og melankolske ungdomsfilm, der mest er for voksne. Glimrende soundtrack af franske Air og spøjse replikskifter, der demonstrerer Coppolas snurrige sans for humor.

Bonusinfo:
Som en god italiener beskæftigede Sofia Coppola en række familiemedlemmer på filmen: Faderen Francis Ford Coppola producerede gennem sit selskab American Zoetrope, broren Roman Coppola var second unit-instruktør, fætteren Robert Schwartzman var på rollelisten, mens fætteren Christopher Neil var skuespil- og dialogcoach.

Lej den på Amazon

Jackie Brown

Forventningerne var skyhøje til Tarantinos efterfølger til klassikeren ’Pulp Fiction’, der havde vundet de gyldne palmer, og som på rekordtid var blevet referencepunkt for en hel generation.

Men efterfølgeren Jackie Brown blev for mange en stor skuffelse. Og umiddelbart er tempoet også langsommere, og historien langt fra så stramt komponeret. Men den vinder på den lange bane, og den kan sagtens tåles at se igen (og igen).

Der er masser af Tarantinos velkendte humor, gode karakterer og replikker, og så er det muligvis den af hans film med størst hjerte og sympati for sine hovedpersoner.

Bonus info: Det er Quentin Tarantinos eneste film, hvor han ikke selv har skrevet manuskriptet. Det bygger å en bog af Elmore Leonard.

Se den på Netflix

The Big Chill (Gensyn med vennerne)

En gruppe tidligere college-venner mødes en weekend for at deltage I begravelsen af deres fælles ven. Filmen er rørende, sjov og spækket med gode skuespillere som Jeff Goldblum, der her viser hans komiske talent før ’Fluen’ og ’Jurassic Park’. Der er også William Hurt, Tom Berenger og selv Glen Glose er til at holde ud.

Filmen vandt tre Oscars og var en rimelig succes, men er sidenhen blevet en smule glemt og nævnes aldrig i rækken af klassiskere. Men den er faktisk et af de bedste eksempler på de glimrende bittersøde ungdomsfilm om at vokse op og sælge ud af tidligere idealer, der blev lavet i 80’erne.

Bonus info: Instrueret af Lawrence Kasdan, der også har skrevet manuskriptet til den bedste Star Wars-film ’The empire strikes back’ og den nyeste i serien.

Lej den på Amazon

Confessions of a Superhero

Hollywood er stedet drømme enten går i opfyldelse eller bliver knust. ’Confessions of a Superhero’ følger fire håbefulde skuespillere, der til dagligt lever af at blive fotograferet i superheltekostumer sammen med turister på Hollywood Boulevard, og vi kommer helt tæt på deres historier, håb og ukuelige optimisme.

Bonusinfo: Dokumentaren åbnes med en monolog og anbefales af Morgan Spurlock, der bl.a. står bag ’Supersize Me’.

Lej den på amazon.com eller stream på amerikansk netflix.com

Her

I en ikke så fjern fremtid forelsker en ensom, introvert og deprimeret mand sig i en kunstig intelligens. De to tager ’sammen’ på udflugter, ferie og ender med at leve sammen som et par.

Men kan man elske og have et forhold til en maskine? Og i så fald, hvem går det så ud over, når man vokser fra hinanden? Denne visuelt uovertrufne film fortjener din fulde opmærksomhed.

Bonusinfo: Dette er den eneste film, Spike Jonze både har instrueret og skrevet

Lej den på amazon.com

Frygtelig lykkelig

En københavnsk politimand forflyttes til en alt andet end københavnsk, men svært sønderjysk, provinsby, hvor alle ved, men ingen taler. Selvom københavneren har set en del på stenbroen, kunne intet have forberedt ham på dette. Det er en dansk noir, men på en anden og mere intens og Tønder-cool måde end vi kender fra Broen, Drabet og andre tv-serier.

Bonusinfo: Baseret på Erling Jepsens roman af samme navn.

Se den på Netflix

Rocky 5

’Rocky’ (den første) er en fantastisk film, der gjorde Stallone til en superstjerne og gav ham en oscarnominering. 3’eren affødte catchphrasen ’I pity the fool’ og soundtracket ’Eye of the Tiger’. 4’eren havde en dansker, Gitte Stallone, på rollelisten og en stor lyshåret svensker, der spillede russer, som skurk.

5’eren bliver til gengæld tit overset, den blegner i sammenligning eller bliver slet og ret kritiseret for at være dårlig, men prøv alligevel at give den et kig. Mange bliver overraskede.

Bonusinfo: Stallone blev i et interview bedt om at rangliste Rocky-filmene, og mente selv, 5’eren var den dårligste.

Lej den hos blockbuster.dk

Alting bliver godt igen

En filminstruktør/manuskriptforfatter støder på fotos, der med al tydelighed afslører brug af tortur i danske militærlejre i Afghanistan. Nu går klapjagten ind, og hvem kan han stole på, og hvem er mørkemænd, der prøver at stoppe sandheden fra at komme frem?

Det er en stærk thriller, der efterlader dig med en klump i halsen og åndeløshed efter plot-twistet, du selv må opleve.

Bonusinfo: Nogle vil mene, at George Clooney-filmen ’The Americans’ plakat er mere end en smule inspireret af plakaten til ’Alting bliver godt igen’.

Se den på filmstriben.dk

Starsuckers

Denne britiske dokumentarfilms mission er at kortlægge, undersøge og afsløre den verdensomspændende kendis-kultur: Hvorfor drages vi af dem, hvad er vi villige til at gøre for at blive kendte, og hvordan kan magthaverne bruge kendisser til at narre os? Filmen efterlader dig med en grim smag i munden og en mistro til at der glitrer.

Bonusinfo: Filmen blev truet med sagsanlæg fra celeb-PR-manden Max Clifford, der i filmen taler over sig for skjult kamera.

Se den på documentaryheaven.com

Thank You for Smoking

’Thank You for Smoking’ er en blanding af sort komedie, satire, thriller og drama, uden at nogle af ingredienserne blokerer for andre. Nick Naylor er lobbyisten for Big Tobacco, der med et pænt ansigt, skarp tale og letforståelige argumenter arbejder for at rede tobaksindustriens omdømme. Samtidigt prøver han at være et godt forbillede for sin søn og at leve med sig selv.

Bonusinfo: Aaron Eckhart fik foræret rollen som Harvey Dent i ’Batman – The Dark Knight’ efter en imponerende præstation i ’Thank You for Smoking’.

Lej den på Itunes

LÆS OGSÅ: 75 film enhver mand bør se

LÆS OGSÅ: De 13 mest stilede film nogensinde