Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det skal du streame i september

Foto: Gustav Danielsson/Netflix Den svenske gangsterserie 'Snabba Cash' er tilbage med sæson to.

Det skal du streame i september

Efteråret kalder på køligere temperaturer og flere aftener på sofaen. Heldigvis byder september på et virkelig stærkt streaming-udbud med store personportrætter og nye sæsoner af gamle kendinge.

’Snabba Cash’

Der var mange, der så med, da ’Snabba Cash’ fik premiere på Netflix sidste år, og nu er der godt nyt til alle dem, der har savnet den svenske gangsterserie, som er baseret på filmen af samme navn fra 2010.

Sæson to foregår et år efter afslutningen på den første sæson, og Leya, der er en af Sveriges hotteste tech-stjerner, står til at få en stor børsnotering. Hun er udadtil mere succesfuld end nogensinde, men hun plages af minderne om Salim. Imod hendes vilje ryger hun igen ind i den kriminelle underverden, hvor hun atter krydser veje med Navy, Rala og Osman, der alle er på jagt efter hurtige penge.

Kan ses på Netflix fra 22. september.

 

’Elvis’

Det er ikke længe siden, at ’Elvis’ rullede over det store lærred, men nu har Baz Luhrmanns storfilm om den amerikanske sanger og skuespiller allerede fundet vej til stuerne.

Austin Butler gør det glimrende i hovedrollen, og ved hans side står Tom Hanks, der spiller oberst Tom Parker, som var Elvis’ manager i over 20 år. Igennem deres komplicerede forhold fortælles historien om, hvordan Elvis blev en af USA's mest markante og indflydelsesrige sangstemmer, og hvordan hans liv var fyldt med penge, overforbrug og glæder, men også misbrug, stor sorg og forlist kærlighed.

Det hele er naturligvis sat op i Baz Luhrmanns storslåede univers, som man kun kan blive draget af.

Kan streames på HBO Max fra 2. september.

 

'The Old Man'

Dygtige Jeff Bridges er tilbage på skærmen, og denne gang er det i rollen som Dan Chase i serien ’The Old Man’, der er baseret på bestsellerromanen af samme navn, som er skrevet af Thomas Perry.

Serien handler om Chase, der er flygtet fra FBI og har levet under radaren i flere årtier. Da der pludselig dukker snigmorder op for at få ram på ham, må han krybe ud af sit skjul, og FBI’s jagt efter ham sætter for alvor ind.

’The Old Man’ strækker sig over syv afsnit, der vil blive udgivet løbende.

De første to afsnit kan streames på Disney + fra 28. september.

 

’Rick & Morty’

En ny sæson af den animerede komedieserie om den gale videnskabsmand Rick Sanchez og barnebarnet Morty er på trapperne.

Makkerparret tager i de tidligere sæsoner på vilde eventyr i flerdimensionelle universer, der er så obskure, at de faktisk er ganske underholdende. Nu rejser spørgsmålet sig, om Rick og Morty er ved at være nedslidte efter alle de mange oplevelser og udfordringer, og om de kan hive sig op igen til flere eventyr? Vi gætter på, at de nok ikke kan lade være.

Kan ses på HBO Max fra 5. september.

 

’Pistol’

Det britiske band The Sex Pistols har sat et enormt præg på rockmusikken, selvom de kun fik udgivet et enkelt album, ’Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’ i 1977. Bandet bestod af fire larmende arbejderdrenge, der med deres vildskab og fuck alle-attitude rystede det etablerede borgerskab på en hidtil uset måde.

Bandets bassist, Sid Vicious, har siden 1978 været omgærdet af megen mystik, efter hans kæreste blev fundet dræbt, og han selv blev mistænkt for at have begået forbrydelsen. Et halvt år senere tog han sit eget liv, og nåede derfor aldrig at komme i retten.

I den nye serie ’Pistols’ udfoldes den sag og resten af bandets fascinerede historie, som er baseret på guitaristen Steve Jonas’ erindringbog ’Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol’.

Kan streames på Disney + fra 8. september.

 

’Blonde’

Hun nåede kun at blive 36 år, men alligevel blev Marilyn Monroe, med det borgerlige navn Norma Jeane Baker, et af de mest ikoniske figurer i Hollywood. Nu portrætteres hendes liv i den nye Netflix-film ’Blonde’, som er instrueret af Andrew Dominik.

Ana de Armas, der for nyligt også har spillet med i Netflix-filmen ’The Gray Man’ og ’No Time To Die’, indtager hovedrollen som Monroe i filmen, der skildrer hendes store gennembrud, hendes op- og nedture, og de enorme konsekvenser det havde for hendes privatliv, som førte til hendes tragiske død i en alt for ung alder.

Kan ses på Netflix fra 28. september.

 

’The Handmaid’s Tale’

Elisabeth Moss er tilbage i rollen som June i femte sæson af ’The Handmaid’s Tale’, der kan ses på HBO Max senere på måneden.

June oplever konsekvenserne af at have dræbt Commander Waterford (spillet af Joseph Fiennes), og hun kæmper med at genfinde sin identitet og rolle. Hendes kamp mod det totalitære styre i Gilead fortsætter naturligvis, mens hun sammen med Luke og Moira forsøger at redde og blive genforenet med Hannah.

Kan ses på HBO Max fra 14. september.