Det skal du streame i januar scroll-down

Det skal du streame i januar

Årets første måned byder blandt andet på en stor dansk Netflix-produktion, en serie om Danmarks største matadorer og en dokumentar, der tager os med ind i Abbey Road Studios, hvor blandt andet The Beatles, Elton John og Oasis har skabt deres ikoniske musik.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix
Kultur Euroman

‘Copenhagen Cowboy’

Danske Nicolas Winding Refn er tilbage med sit første danske projekt siden ’Pusher’-trilogien fra 2005. ’Copenhagen Cowboy’ er en serie på seks afsnit om heltinden Miu, der kaster sig ind i Københavns kriminelle underverden, hvor hun møder sin nemesis Rakel. Sammen begiver de to kvinder sig ud på en odyssé gennem både det naturlige og overnaturlige, hvor fortiden transformeres og definerer deres fremtid.

Rollelisten lover godt og byder på blandt andre Zlatko Buric, Mikael Bertelsen, Mads Brügger og Angela Bundalovic i hovedrollen som Miu.

Premiere på Netflix 5. januar.

’The Menu’

Der er intet som en god middag, der både stimulerer smagssanserne og kaster en ud i en madoplevelse, som man ikke havde forventet.

Dette er også udgangspunket i filmen 'The Menu', hvor et par (spillet af Anya Taylor-Joy of Nicholas Hoult) tager ud for at spise en særlig middag på en eksklusiv restaurant, der ligger på den private ø Hawthorne.

Her har køkkenchefen (spillet af Ralph Fiennes) forberedt en overdådig menu med nogle chokerende overraskelser, der gør den umiddelbart gode spiseoplevelse til det helt modsatte.

Premiere 11. januar på Disney+.

‘If These Walls Could Sing’

“When you enter a place with so much history around it, it is kind of sacred in a way. People want to come here; they want the sound of Abbey Road.”

Sådan siger Elton John om det ikoniske Abbey Road Studios i London, hvor nogle af verdens mest legendariske plader er produceret af blandt andre The Beatles, Oasis, Pink Floyd og Radiohead.

I en ny dokumentar dykker fotografen og instruktøren Mary McCartney, der er datter af Paul og Linda McCartney, ned i alle de historier, optagelser og karakterer, som har frekventeret og præget studiet, der har haft kæmpe betydning for musikindustrien i de sidste ni årtier. 

Premiere på Disney + 6. januar.

’Matadorerne’

Den danske iværksætter- og industrisucces står på skuldrene af nogle helt særlige danskere, der for mange år siden lagde grundstenene til Danmarks position som stolt industrination.

En ny DR-serie sætter fokus på Danmarks matadorer, og i første afsnit, som allerede er udkommet, kan du blive klogere på, hvordan rivalerne C.F. Tietgen og Isak Glückstadt fik skabt landets første store banker i slutningen af 1800-tallet, der sidenhen er blevet til Nordea og Danske Bank.

C.F. Tietgen spilles af Mikael Birkkjær og Isak Glückstadt af Nicolai Dahl Hamilton, mens Johannes Langkilde og Mia Wagner fungerer som fortællere gennem dokumentaren og forklarer de store sammenhænge. 

Kan streames på DRTV.

‘The Last of Us’

Spiller du Playstation eller er kendt i gaming-verden, har du helt sikkert hørt om det populære spil 'The Last Of Us' fra 2013, der foregår tyve år efter, at civilisationen er blevet ødelagt af en svamp, der angriber menneskets hjerne.

Spillet er nu blevet til en post-apokalyptisk HBO-serie på ni episoder, hvor karaktererne Joel, der er en hærdet overlevende, skal smugle den 14-årige Ellie tværs over USA i en brutal rejse, hvor de to skal undslippe nådesløse mordere. 

Premiere 16. januar på HBO Max.

Se, hvad vi ellers skriver om: Streaming, Netflix, HBO, Serier og Film