Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

7 ting om Game of Thrones

7 ting om Game of Thrones

7 ting du (måske) ikke vidste om Game of Thrones

1. Sansa Stark adopterede hendes ulv i virkeligheden

Efter Kong Joffrey fik aflivet Sansa Starks kæleulv i første sæson, besluttede Sophie Turner, som spiller Sansa, at tage den med hjem. 
”Vi viste ’Lady’ skulle dø (i serien red.), og at de skulle genhuse hende i virkeligheden. Min mor overtalte dem til, at lade os adoptere hende,” har Spohie Turner fortalt til Coventry Telegraph.


2. Joffrey overvejer at stoppe

Som 13-årig bliver konge i serien, og selv om han er møgunge af rang, er han en udmærket skuespiller. Og dermed er det også en skam, at Jack Gleeson, som han hedder i virkeligheden, overvejer at stoppe som skuespiller på film og tv. 

3. Theon er lillebror til Lily Allen

Alfie Allen, som spiller Theon Greyjoy, er bror til den engelske sangerinde Lily Allen. På hendes debutplade finder man sangen ’Alfie’, hvor hun synger om, hvordan lillebroderen ryger fede på værelset klokken tre om eftermiddagen.   

4. Martin lever et totalt normalt liv
Ud over at George R. R. Martins postkasse er et lille slot med hængebro og det hele, har succesforfatteren til bogen bag Game of Thrones på ingen måde ændret livsstil. Han kører i en gammel Mazda, spiser på de lokale restauranter, er venlig ved sine fans og hans nummer står stadig i telefonbogen. Og så har han solgt mere end 20 millioner bøger, skriver Mashable

5. Fantasisprog måtte genopfindes

Dothraki-sproget, som tales af Dothraki-folket i serien, er udviklet til tv af lingvisten David Peterson, som opfandt over 2000 ord, inden man begyndte at oversætte replikkerne.  I bøgerne havde George R. R. Martin opdigtet ord og sætninger, men havde ikke konstrueret sproget som helhed. Derfor bad man Peterson, om at opbygge et sprog med regler for bøjninger og sætningskonstruktioner. Derfor er der nu syv forskellige ord for at ramme en person med et sværd. 

Sproget er altså ikke lavet af forfatteren til bøgerne Martin i modsætning til elversproget i Ringenes Herre som J. R. R. Tolkien lavede sideløbende.  

For mere nørderi om ’conlangs’, eller constructed languages, findes denne TED-talk, hvor David Peterson forklarer, hvordan man opbygger et helt nyt sprog. 

6. Inspiration til ’Muren’ kommer fra England

Muren, som adskiller det kolde, skumle og mystiske nord fra det mere frodige syd, opstod som inspiration af en anden mur. Dog en væsentlig mindre én af slagsen. Nemlig denne, som adskilte England fra Skotland tilbage i år 122. 

”Min mur er større og bemærkelsesværdigt længere og mere magisk. Og selvfølgelig er det, der ligger bag, noget mere end bare skotter,” udtaler Martin ifølge SFsite.com.

7. Rekordholder for flest ulovlige downloads. 

”Giv publikum hvad de vil have, når de vil have det og til en rimelig pris. Og chancen er, at de vil købe det frem for at stjæle. Og jeg tror, at grunden til at Game of Thrones, er den mest piratkopierede serie nogensinde, er at folk ikke kan få det hurtigt nok.”

Sådan sagde Kevin Spacey, da Euroman spurgte skuespilleren om, hvorfor alle afsnit af House of Cards blev frigivet på én gang. Og måske HBO skulle høre efter. Mere end 25 millioner gange er Game of Thrones blevet downloadet. Ulovligt. Og den rekord bliver svær at slå, når man husker på, at der stadig mangler seks sæsoner.