Efteråret bugner af nye serier, som alle dedikerede binge-watchere bare kaste sig over. Uanset om man foretrækker grin, alvor, hiphop, detektiver eller superhelte, så er der rig mulighed for underholdning. 

Glæd dig til efteråret. Det kan godt være, at sommersolen trækker sydpå, men til gengæld indfinder den ene perle efter den anden sig på streamingtjenesterne. Særligt på komediefronten lader det til at blive et underholdende efterår, men der er nu også noget for enhver smag, når mørket sænker sig over skærmene, og der skal glos igennem. 

For man kan både få pot i Brooklyn, forlystelsesparker i fremtiden, superhelte – der hellere vil være normale – og en ny Louis C.K.-serie. Så sæt dig godt til rette med disse anbefalinger af, hvad du skal glæde dig til de kommende måneder.

The Get Down
Ja, ja, okay! Serien har selvfølgelig lige haft premiere, men det er jo højst tvivlsomt, om du har nået at se den. Det er der imidlertid god grund til at få gjort. Den står nemlig på vilde billeder, anti-disco og Will Smiths søn i fortællingen om New York City i 1970’erne, da dans blev til noget, man udkæmpede i gaderne, mens volden, vreden og frigørelsen pulserede for fuldt skrald i The Bronx. Lægger man dertil, at seriens bagmand er den altid mærkværdige Baz Luhrmann (’Moulin Rouge!’ og ’Romeo & Juliet’), så kan man være sikker på én ting: ’The Get Down’ er så overdrevet lækker i sit fortællesprog, at man ikke kan gøre andet, end at kaste håndtegn efter fladskærmen.

Premiere på Netflix 12. August

Swedish Dicks
Lad det være sagt med det samme: For garvede detektivseriefans betyder ”dicks” selvfølgelig ”detektiver”. Hvad ellers? Når det så er på plads, kan man nu godt forvente et noget anderledes opklaringsdrama i denne nordiskproducerede serie, hvor Sveriges bedste skuespillerhemmelighed Peter Stomare (’The Big Lebwoski’ og ’Fargo’) og den svenske komiker Johan Glans agerer to privatdetektiver uden licens, som forsøger at begå sig i Los Angeles. Det ellers så noir-fyldte univers får en ordentlig portion humor med masser af rablende replikker og referencer til tidligere film og serier – men man kan nu også godt regne med, at der midt i al morskaben ligger noget nordisk tungsind og gøder vandene for en interessant historie.

Premiere 2. september på Viaplay 

Better Things
Du skal virkelig være klar til at få dybt seriøse latterkramper, når Louis C.K.’s nye serie kommer væltende ind med formidable Pamela Adlon i hovedrollen. Adlon (der bedste kendes som Marcy fra ’Californication’) spiller alenemoren og skuespilleren, som forsøger at få livet til at hænge sammen med tre børn, fester og en ikke altid lige heldig karriere. Det er sommetider rørende, men som oftest bare afstumpet underholdende på den helt sikre C.K.-måde. Vi taler 10 komprimerede afsnit, der vil give dig et lattervaskebræt under brystkassen efter endt gennemkigning.

Premiere på HBO Nordic 9. september

High Maintenance
Det her er seriehistorie, så det batter! Fra at være en webserie på Vimeo løftes fortællingen om en cyklende hashhandler over til én af verdens største tv-serie-spillere og bliver formentlig en smule mere renskuret, men alligevel stensikkert fængende. Det er ægteparret Katja Blichfeld og Ben Sinclair, der står bag serien, og Ben Sinclair spiller selv ”The Guy”, som kommer ud til en række mærkværdige kunder.

Allerede 2. september kan man se hele den originale serie, som er i et såkaldt ”short format”. Således er afsnittene af forskellig længde og ofte ganske korte, når vi møder kunderne til ”The Guy” og oplever, hvorfor netop de – på tværs af klasseskel – har brug for en lille, hurtig leverance. Skynd dig at få set dem, hvis du ikke allerede har gjort det, og glæd dig til premieren 17. september, hvor der så er mulighed for morskab og sammenligning imellem indie og big business.

Premiere på HBO Nordic 17. september

Luke Cage
Den tredje Marvel-superhelteserie bliver sendt i omløb på streamingbredbåndet dette efterår. Denne gang efterlader et kuldsejlet eksperiment den tidligere straffefange Luke Cage med uanede superheltekræfter. Det er han til en start ikke synderligt interesseret i, da han håber på en normal og tilbagelænet tilværelse i New York Citys Harlem-kvarter.

Men som så mange andre igennem heltehistorien, der pludselig er faldet i gryden med superkræfter, ser Luke sig på et tidspunkt nødsaget til at træde i karakter og smadre storbyens forbrydere. Og dermed må han (selvfølgelig) også grave op i sin egen fortid. Ligesom historien er billederne dystre og i hovedrolleindehaver Mike Colter har producenterne fundet en mand, der i USA allerede betegnes som en ny generations Denzel Washington.

Premiere på Netflix 20. september

Westworld
Anthony Hopkins, James Marsden, Thandie Newton, Evan Rachel Wood og Sidse Babett Knudsen er at finde i serieversionen af kultfilmen fra 1973. Det er den finurlige ’Interstellar’-instruktør Christopher Nolans bror, Jonathan Nolan, som står bag det ambitiøse projekt. Vi befinder os i en futuristisk forlystelsespark – der bestyres af ingen ringere end Sidste Babett Knudsen – hvor det meste er mærkværdigt, og hvor ingen lader til at være helt menneskelige. Serien har allerede været udskudt et par gange, og det tyder enten på manuskriptproblemer eller (for) store ambitioner. Alligevel er ’Westworld’ én af de mest imødesete premierer i 2016.

Premiere 3. oktober på HBO Nordic

Insecure
Hvis du kun skal se én serie om det racespørgsmål, der virkelig er oppe i tiden i USA, så er ’Insecure’ et fremragende bud. Ikke alene er serien sjov, nej, den er også modig i sin måde at formidle nationens dybereliggende diskussioner på. Vi følger de to afroamerikanske kvinder Issae og Molly igennem et væld af akavede sociale situationer og diskussioner, hvor raceproblematikkerne konstant twistes underholdende. ’Insecure’ minder om hovedrolleindehaver og seriebagmand Issae Raes webserie ’The Misadventures of Awkward Black Girl’, men ambitionerne og komikken er alligevel mere gennemført med ’Insecure’, der virkelig er morsom og tankevækkende.

Premiere på HBO Nordic 10. Oktober