Arbejdsuge på fire dage gør medarbejdere hos Microsoft mere produktive
Foto: Getty Images

4-dags arbejdsuge gør medarbejdere hos Microsoft mere produktive

Microsoft Japan har siden august afprøvet, hvad en kortere arbejdsuge gør for medarbejdernes work-life balance. Resultatet var både glade medarbejdere og en stigning i produktiviteten.

De fleste på arbejdsmarkedet drømmer nok om en kortere arbejdsuge, som ikke påvirker hverken løn eller ferie, men som til gengæld giver mere tid til familie og fritid.

I Japan har Microsoft givet medarbejderne fri hver fredag som en del af forsøget ’Work-Life Choice Challenge Summer 2019´. Omkring 2300 medarbejdere fik fem fredage fri, og resultaterne for forsøget viser, at den ekstra fridag øgede produktiviteten på arbejdspladsen med op til 40 procent.

Den kortere arbejdsuge gjorde, at medarbejderne måtte være effektive med tiden. Det betød blandt andet, at mange møder blev kortet ned for at spare tid.

Men forsøget viste sig ikke kun at være godt for produktiviteten. Medarbejderne tog ikke så meget fri og der blev sparret på både elektricitet og printet mindre.

En kortere arbejdsuge kan altså muligvis være bedre for medarbejderne og miljøet.

”Arbejd kort tid, hvil dig og lær meget. Det er nødvendigt at have et miljø, der tillader, at du kan mærke meningen med livet og gøre en bedre indsats på arbejdet. Jeg vil have medarbejderne til at tænke på og opleve, hvordan de kan opnå de samme resultater med 20 procent mindre arbejdstid,” siger Microsoft Japans direktør Takuya Hirano til Mainichi om projektet.

I Danmark har der også været forsøg med en kort arbejdsuge. I en periode på tre år skal medarbejderne hos Odsherred Kommune i Nordvestsjælland have en weekend med tre sammenhængende fridage for at se, om medarbejdere bliver gladere og mere produktive. Det skriver Journalisten. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Business