På en mudret mark i England ligger Brad Pitt og sover i et telt. Det er midt om natten, og regnen øser ned udenfor. Pludselig kollapser teltet, fordi regnen tager til i styrke. Brad Pitt må ud og sætte det op, så han kan nå at få et par timers søvn, inden han igen skal stå op til den militære træningslejr. En træningslejr, han har været en del af i to dage. Der er fire dage tilbage, hvor han kan se frem til fysiske og psykiske udfordringer.

Det er ikke et scenarie fra Brad Pitts unge dage som værnepligtig i militæret – det har han nemlig aldrig været eller nogensinde haft lyst til at være – men et scenarie, der udspillede sig på en mark i England, inden optagelserne til hans nye film om 2. Verdenskrig, ’Fury’.

LÆS OGSÅ: Bag om kameraet på Monte Carlo

”Træningslejren var konstrueret til at bryde os ned, få os til at hundefryse, udmatte os, gøre os deprimerede, holde os våde, få os til at spise iskold mad. De gav os 15 minutter til at gøre vores ting klar, og vi var oppe klokken fem om morgenen, mens vi skiftedes til at holde vagt om natten,” fortæller den 50-årige skuespiller, da vi møder ham på et tank-museum i Bovington, England.Dagens kulisse for interviewet er ikke tilfældig. ’Fury’ handler om fem amerikanske soldater, der arbejder sammen i tanken, de har givet kælenavnet Fury. Det er Brad Pitt, der som ’Wardaddy’ er øverstkommanderende for de fire andre mænd.

Filmens instruktør, David Ayer (’End of Watch’) er manden, der har tvunget Brad Pitt og de andre fire skuespillere (Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña og Jon Bernthal) i en militær træningslejr.

Ayer er selv tidligere veteran og kendt for at gå til ekstreme længder for realismen og autenticiteten i sine film. Derfor er det også rigtige tanks, han har fundet på The Tank Museum i Bovington, der er brugt i store dele af filmen. Ayer er samtidig den type instruktør, der selv karseklipper skuespillerne, så det ser ud, som han vil have det.

LÆS OGSÅ: Her er traileren til 'Better call Saul'

Alle skuespillerne vidste, at de gik ind til den helt store ’Ayer-ride’, som de kalder det, men det har også været krævende, lyder det samstemmende fra holdet.


Tv: Logan Lerman, i midten: Brad Pitt, Th: Jon Bernthal

At betjene en tank handler om, at fem mennesker skal arbejde som ét. Det er derfor, at David Ayer havde allieret sig med to tidligere Navy Seals til at nedbryde skuespillerne hver især, for derefter at bygge dem op som ét team.

Jon Bernthal (’The Wolf of Wall Street’, ’The Walking Dead’) fortæller, at der ikke var noget krukkeri fra Brad Pitts side, selv om han er en langt større stjerne end resten af holdet. Han var ikke svær at få med i mudderet.
”Han er Brad Pitt! Han behøver ikke gøre noget, han ikke har lyst til. Men han kæmpede med os, levede udenfor med os, han pissede og sked i tanken, som vi gjorde, han sov ved siden af os. Der var ikke et eneste tidspunkt, hvor han gjorde det klart for os, at han var Brad Pitt, og vi ikke var Brad Pitt,” siger Jon Bernthal.

Selve handlingen udspiller sig på kun 24 timer i hjertet af Nazi Tyskland i de sidste dage af 2. Verdenskrig. Et tidspunkt, hvor krigen stort set er vundet, men de sidste slag stadigvæk skal udkæmpes. De fem mænd må stole blindt på hinanden for at overleve, men det er svært, fordi den ene af mændene – nærmere en dreng – er ny på holdet og aldrig har prøvet at styre en tank før.

LÆS OGSÅ: Kevin Spacey, Edward Norton og flere andre stjerner til kamp for miljøet

Træningslejren havde gjort de fem skuespillere til en slags familie, fortæller Jon Bernthal. Både på godt og ondt. For der er ingen, der kan skændes så indædt som familiemedlemmer.

”Det havde Ayers gjort, så han kunne spille os ud mod hinanden på settet,” siger Bernthal.

”Når man virkelig kender en person, er det lettere at såre ham. Der var tidspunkter, hvor der ikke var replikker, men kun improvisation, og der blev sagt ting, som mange fortryder nu. Meget personlige ting,” fortsætter han.

Selv om skuespillerne ikke vil nærmere ind på, hvad der blev sagt af ubehageligheder, indrømmer Brad Pitt, at han havde svært ved at ryste optagelserne af sig, når de var færdige.

”Jeg har hørt historierne om skuespillere, der ikke kunne ryste rollen af sig – og det har jeg altid tænkt var en omgang lort. Når optagelserne er ovre, går man hjem og slapper af og er tilfreds med, at man har opnået noget den dag. Men med denne her film, var det svært at ryste rollen af sig. For vores instruktør forlangte, at vi blev ét med karaktererne,” siger Brad Pitt.

At filmoptagelserne blev så fysiske, som de gjorde, kan måske være et af svarerne på, hvorfor oplevelsen blev i kroppen hos skuespillerne. 

David Ayer ville have, at skuespillerne slås mod hinanden hver dag på filmsettet. Han bad dem på skift om at træde ind i bokseringen og kæmpe mand mod mand i en ægte nævekamp. Heller ikke den yngste mand på holdet – den kun 22-årige skuespiller Logan Lerman (’Percy Jackson’), som spiller det nye medlem i tank-enheden – blev skånet for ’the Ayer-ride’.

”Fysisk og psykisk var det en hård film at ryste af sig,” siger Logan Lerman nervøst og uartikuleret, mens han kigger ned på sine hænder. Man kan se, hvorfor han passer perfekt ind som nybegynderen, der ikke kan finde sin plads i gruppen.

”Jeg havde brug for en lang pause efter filmen. Mange af de ting, vi gjorde, kan jeg slet ikke fortælle dig. Den psykologiske skade David Ayer har gjort på mig har været virkelig svær at komme over,” fortæller den unge skuespiller gravalvorligt.

’Fury’ har premiere den 13. november.