Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Danish Dynamite

Foto: Håkon Lillegraven

Danish Dynamite

Danish Dynamite: ”Jeppe K. får en aupair-dreng, som han er pænt dominerende overfor”

Jeppe K., Kongerne af Næstved og mange af de andre figurer fra Danish Dynamite er blevet en del af danskernes yndlingskarakterer. Og nu er de endelig tilbage. Med en helt ny sæson med mange nye personer som fx dancehall-drengene Bob Farlig.

Vi har talt med Martin Høgsted, den ene halvdel af comedyduoen  bag Danish Dynamite, om den nye sæson og dens karakterer. Han fortæller blandt andet, hvorfor én karakter har en stor pik, mens en anden har fået sin klippet af.Er der noget, I har villet gøre anderledes i den her sæson?

”Den store forskel er, at vi ikke har nogle kendte gæster med. Det er hovedsagelig en produktionel beslutning. Det tager lang tid og er ret svært at få de her gæster til at medvirke, når man laver low budget tv, som vi gør.”

”I stedet har vi valgt at satse på en masse amatører i birollerne. Mennesker, vi har været ude at håndplukke, som er sjove, ser sjove ud, eller repræsenterer en type dansker på en eller anden måde. For eksempel har Kongerne af Næstved fået sig en assistent, som hedder Nabil, som ender med at blive deres lille prins.”

Og hvor fandt I ham?

”Han er bare en skide sjov dude fra vores omgangskreds, der hedder Reza, og som til daglig producerer musik. Han har produceret alt for rapperen Sivas.”


Foto: Håkon Lillegraven

Hvilke overvejelser har I gjort jer i forhold til at beholde eller udskifte karaktererne?

”Vi vil jo gerne give folk noget nyt, og vi vil gerne selv forny os. Samtidig ved vi, at der også er mange, der gerne vil gense de figurer, de synes er sjove. Det er en balance.”

”For eksempel havde vi nogle hipstere, som der var mange, der syntes var sjove. Vi kunne bare ikke rigtig se dem være med i den nye sæson. Hele hipsterbegrebet er lidt udvandet. Det var vores mavefornemmelse, at dem kunne vi ikke se igen.”

”Så var der ejendomsmægleren Jeppe K. Han er jo det helt store hit. Samtidig var han meget gennemtærsket. Folk vil jo stadig gerne bare høre ham sige: ’Det er lige meget’.

Men det kan karakteren jo ikke nøjes med?

”Så hvad fanden skulle vi gøre? Vi overvejede, om han skulle stoppe som ejendomsmægler, men det tænkte vi heller ikke ville fungere. Det er det, folk vil se ham som. Men vi har sat ham ind i nogle lidt sjovere story lines. Som modspil får han for eksempel en sidekarakter, en au pair-dreng, som han opfører sig pænt dominerende over for.”

Han oser jo af dårligt selvværd. Kommer han til nogle erkendelser i forhold til sin egen person?

”Nej, det gør han sgu ikke. Eller jo. Der sker noget brat til sidst, som jeg ikke vil afsløre. Han reflekterer over det på sin egen Jeppe K.-måde. En psykolog var nok kommet til en anden konklusion.”

I introducerer en gymnasielærer, der virker dybt pinlig, når han insisterer på at fortælle om, hvor stiv han var i går og bruge udtryk som lolleren og grinereren . Hvorfra kommer inspirationen?

”Alle, der har gået i gymnasiet eller på handelsskole, har nok prøvet at have en lærer, der måske i virkeligheden stadig gerne ville være elev og hygge sig med de unge. En, der ikke rigtig vil acceptere, at han er vokset fra det, og som hænger fast i sin fortid, og længes efter den gang, han hørte Nirvana. Han er fanget og vil ikke give slip. Og så har han tilfældigvis fået en stor pik – bare for at han passer i vores univers.”

Og så er der de to bøvede dancehalltyper fra Bob Farlig. Hvorfor skal dancehallscenen nu stå for skud?

”Jeg ved ikke, hvor meget den står for skud. Vi gør ikke grin med genren som sådan. Men dancehall har været meget oppe. Og hver gang noget er oppe, kommer der rigtig mange spillere på banen. Det er så der, der begynder at blive lavet meget lort. Vi gør grin med folk, der rider med på en bølge og tror, det er nemt at råbe ”Bo” ind over et beat, og så har man lavet et dancehallnummer. Det er  for øvrigt Fresh-I fra Donkey Sounds, der har hjulpet os med beatsne, men vi har bedt ham om med vilje at lave dem ekstra dårlige.”

I har sagt, at satire ofte udspringer af vrede. Hvad har I hidset jer op over i denne sæson?

”Der er for eksempel en ny karakter, der er førstemand på en tankstation. En person, der skal hævde sig og lade ting gå ud over andre. En mand, der er bitter over, hvor livet tager ham hen. På samme måde har vi en asfaltlægger. Personer med træk, der er rigtig ufede. Begge to er taget direkte ud fra vore egne liv. Vore ungdomsjob. Jeg har lagt asfalt, og min makker Magnus har arbejdet på tankstation.”

I den mere sympatiske ende af persongalleriet har I valgt at give postbudet Torben en kønsskifteoperation i Thailand, så han bliver til Tone. Hvorfor?

”Torben er en af vores mest elskelige karakterer, som vi har været glade for lige fra første sæson. Samtidig  skulle der ske noget nyt med ham, hvis ikke det skulle blive kedeligt. Han er jo en forvirret mand, der er i tvivl om sin seksualitet, så vi tænkte at han skulle gå hele vejen, og at det ultimative var, hvis han fik kappet det hele af.” 


Foto: Jacob Hoffmann

 Hvor kommer jeres sympati med Torben fra?   


” Megen satire går ud på at gøre grin med dem, du hader. Det er Jeppe K. et meget godt eksempel på. Men overvejende holder vi af vores karakterer. Selv om de er søde, kan de jo godt have sjove karaktertræk. Og det har Torben. Der er bare ikke noget ondt i ham. Det er umuligt ikke at holde af ham.”

Den nye sæson af 'Danish Dynamite' har premiere på ZULU torsdag 3. april kl. 22.35 - lige efter 'Zulu Awards'.