Året er endnu ikke overstået, men vi har alligevel dristet os til at komme med et bud på, hvad der indtil nu har været godt på det store lærred.

'Hende'
Spike Jonze

Ude i den nære fremtid forelsker en mand sig i sin computer. Alligevel er alt så nærværende, rørende, forfuldent og filmisk genialt, at man gribes, begejstres og griner, mens tårerne presser sig på.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'Boyhood'
Richard Linklater

Når 2010'ernes bedste film om godt fem år skal kåres, vil historien om en drengs udvikling (der er optaget over 12 år) uden tvivl være at finde blandt de allerforreste.Går i de danske biografer.

_____________________

'Inside Llewyn Davis'
Coen-brødrene 

En af broderparrets bedste film, der giver os historien om en fiktiv folkesanger, som kommer en postgang for tidligt til at ride på Dylan-bølgen.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'12 Years a Slave'
Steve McQueen

En mesterlig film tager den tid, en mesterlig film skal tage, og med piskescener i flere minutter hudflettes den syge mentalitet, der herskede i slavetiden, til perfektion. At billederne så samtidig er sitrende og uafrystelige, gør Oscar-vinderen uforglemmelig.


 
Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'The Grand Budapest Hotel'
Wes Anderson

De stort opsatte scener folder sig genialt ud i tonsvis af litterære mellemkrigstidsreferencer, hvor tempoet er langsomt, og castet af skuespillere for mundvandet til at løbe.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

LÆS OGSÅ: Se ny kortfilm fra Wes Anderson

_____________________

'Only Lovers Left Alive'
Jim Jarmusch

Tilda Swinton ligner en heroinmisbrugende Thin White Duke i kultinstruktør Jarmuschs geniale vampyr-pastiche.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'Locke'  
Steven Knight

Formidable Tom Hardy er eneste skuespiller i filmen, og han opholder sig endda i en bil i samfulde 85 minutter, mens hans liv kører mere og mere af sporet.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'The Wolf of Wall Street'
Martin Scorsese

Leonardo DiCaprio storspiller som børsmilliardæren, det hele ramler sammen omkring, i en film, der er så knivskarpt leveret, at man skal passe på ikke at skære sig helt ind i filmhjertet.

LÆS OGSÅ: Jordan Belfort er den virkelige Wolf of Wall StreetKan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'Lego-filmen - Et Klodset Eventyr'
Phil Lord og Christopher Miller 

På underholdende og proppet med meta-lag og morsomheder, at klodserne nok mere er tiltænkt barnlige voksne end legende børn.Kan købes på DVD og Blu-Ray over hele landet.

_____________________

'Short Term 12'
Destin Daniel Cretton

Fra første til sidste sekund sidder man følelsesmæssigt blæst tilbage i biografsædet med en klump i halsen, mens en dybt original og uforudsigelig historie om livet på en døgninstitution for unge tager én på en filmisk drømmerejse.Premiere 20. november.  

_____________________