Bedste tv-serier til sommeren
Foto: Cobie Smulders i 'Friends from college'

Bedste tv-serier til sommeren

De 6 bedste nye tv-serier til en regnfuld sommer

Her er vores bud på, hvad du skal bruge den våde sommer på.

Lad os være realistiske: Vi kommer nok til at se mange flere serier denne sommer, end vi havde håbet på. Kalenderen siger juli, men vejret siger oktober. Men hvorfor ikke tage det i stiv arm, når der faktisk findes så meget fantastisk indendørsunderholdning? Vi har lavet en liste over de seks bedste og (forholdsvis) nye tv-serier, som du kan spendere din sommerferie med. 

The Handmaid’s Tale

Hvis du vil se en serie, der giver dig ondt i maven, er ‘The Handmaid’s Tale’ det helt rigtige valg. Et stykke ude i fremtiden er der næsten ingen kvinder, der kan få børn længere. En kristen sekt har overtaget herredømmet i USA - og de resterende kvinder, der stadig kan blive gravide, arbejder som tjenestepiger for højtstående familier. Her må de finde sig i rituelle voldtægter og andre vederstyggeligheder, der giver os seere mavepine. Elisabeth Moss spiller hovedpersonen June, der skal vænne sig til sit nye liv som tjenestepige - og samtidig finde ud af, hvor hendes datter er blevet af. Med en smule ‘hvad nu hvis’-tankegang er det let at drage paralleller til det samfund, som vi lever i i dag, hvilket er med til at give serien endnu et lag af uhygge. Hele første sæson kan ses på HBO Nordic.

Ozark

Præmissen minder om ‘Breaking Bad’, men denne serie er alligevel helt anderledes. Marty Byrde flytter til en lille flække med sin familie, fordi han skal hvidvaske penge for en narkokonge. Men det går slet ikke så let, da indbyggerne i den lille by har deres egne måder at gøre tingene på. Tv-serien er suveræn til at skabe troværdige karakterer, der styrer langt uden om de klichéer, der er så let at falde tilbage på, når man skal portrættere rednecks, stofmisbrugere og en familie med en usædvanlig hemmelighed. Jason Bateman, som mest er kendt for sine komiske roller, spiller familiefaren og hvidvaskeren Marty Byrde, hvilket er en kærkommen tilføjelse til hans CV - og sikkert også noget, han med tiden kan vinde en pris eller to for. Hele første sæson kan ses på Netflix.

Friends From College

De amerikanske anmeldere har ikke ligefrem kastet med stjerner efter denne serie, men vi kan nu alligevel meget godt lide den, hvis man er på udkig efter en omgang let underholdning. Da ægteparret Ethan og Lisa, som har været sammen siden college, flytter til New York, er hele deres vennegruppe fra skoletiden nu samlet i samme by igen. De falder hurtigt tilbage i deres gamle roller, med alt hvad det indebærer af rivalisering og byture. Oven i det hele har Ethan en affære med en af kvinderne fra vennegruppe, hvilket selvfølgelig komplicerer det hele godt og grundigt. Den altid sjove Keegan-Michael Key spiller Ethan, mens Cobie Smulders spiller hans kone Lisa. De fungerer godt som mand og kone, og man har lyst til at grine og græde med dem, selv om humoren nogle gange kan blive lidt plat og letkøbt. Alle otte episoder kan ses på Netflix.

I’m Dying Up Here

Et komediedrama om comedy kan hurtigt ende med at blive alt andet end vellykket. Men denne serie formår både at være komisk og dramatisk på de rigtige tidspunkter. En gruppe unge komikere kæmper om at få scenetid på klubben Goldie’s i Los Angeles i begyndelsen af 1970’erne. Deres helt store drøm er at blive opdaget og ende med at optræde på tv hos den berømte vært Johnny Carson. Det lykkedes for Clay, som ender med at begå selvmord efter sin første tv-optræden, hvilket vender op og ned på alle i gruppens liv. Karaktergalleriet er stort, og der er mange at holde styr på, men skuespillet er godt og comedyscenen i L.A. i 70’erne er et spændende sted at gå på opdagelse som tv-seer. Showtime står bag serien, som i Danmark kan ses på HBO Nordic.

Preacher

Tv-kanalen AMC har givet os fabelagtige serier som ‘Breaking Bad’, ‘The Walking Dead’ og ‘Better Call Saul’. Sidste år havde de premiere på ‘Preacher’, der også er gået hen og blevet et hit hos kritikere og seere. Serien kører lige nu på sin anden sæson, der ligesom den første har modtaget rosende ord fra anmelderne. Vi følger prædikanten Jesse Custer, der har en blakket fortid. Han vil egentlige forlade sit embede, men får pludselig overnaturlige evner, der gør ham i stand til at bestemme over andre mennesker. Denne serie er en god blanding af komiske og skræmmende øjeblikke. Hele første sæson er tilgængelig på Viaplay, mens nye episoder af anden sæson udgives ugentligt.

I Love Dick

Kvinden bag tv-hittet ‘Transparent’ står bag denne komedieserie, som man hurtigt kommer igennem med et smil på læben. ‘I Love Dick’ handler om den ikke særligt succesfulde kunstner Chris, som flytter med sin mand til Texas. Her falder hun for en af hans kolleger, som hun skriver breve til, hun dog aldrig afleverer. Det kommer hurtigt til påvirke hendes ægteskab, arbejdsliv og selvtillid. Kathryn Hahn (‘Transparent’, ‘Captain Fantastic’) gør det formidabelt i hovedrollen som Chris, mens Kevin Bacon giver den som hendes besættelse Dick. Alle otte episoder kan ses på Amazon Prime Video.