Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det skal du streame i november

Foto: Disney+/PR

Det skal du streame i november

November tilbringes som regel bedst inden døre, og vi melder heldigvis om godt nyt på streamingfronten: Der kommer blandt andet en dokumentarfilm om Paul Newman, et nyt dokumentarprogram med Chris Hemsworth, femte sæson af 'The Crown' og en psykologisk thriller med Steve Carell i hovedrollen.

'1899'

Et immigrantskib fra Europa er på vej mod New York, da det undervejs bliver slået ud af kurs i mødet med et andet immigrantskib, der viser sig at have været forsvundet i flere måneder. Herfra begynder en masse mystiske hændelser at udspille sig, og da passagererne på det europæiske skib finder ud af, hvad der gemmer sig ombord på det forsvundne skib, begynder et spind af nye hemmeligheder og udfordringer at udfolde sig blandt passagererne.

Bag Netflix-serien '1899' står Jantje Friese og Baran bo Odar, der også har lavet den tyske, anmelderroste science fiction-thriller ’Dark’.

I ’1899’ er der flere danskere på rollelisten i form af Lucas Lynggaard Tønnesen og Clara Rosager, der begge har medvirket i seerhittet ’The Rain’ samt Alexandre Willaume, der blandt andet er kendt fra ’Equinox’.

Er du til en serie fyldt med hemmeligheder og uopklarede mysterier, er ’1899’ et godt bud på det næste, du skal binge.

Premiere 9. november på Netflix.

 

'FIFA Uncovered'

Denne måned byder også på premieren af en eksplosiv dokumentar, der vil belyse korruption og skandaler i fodboldverdens hjerte, FIFA, forud for det omdiskuterede vinter-VM i Qatar. Landet, der fik slutrundet på yderst tvivlsom vis og har haft store problemer med menneskerettigheder, og hvor homoseksualitet er ulovligt.

'FIFA Uncovered' har fået selveste Sepp Blatter i tale, hvilket til tider ellers har vist sig at være lidt af en udfordring, og derudover udpensles FIFA's ikke helt rene fortid, hvor magtkampe og misbrug af magt ikke har været et særsyn, og hvor hvidvaskning af penge, afpresning og korruptioner spikker en stor rolle.

Premiere 9. november på Netflix.

 

‘The Patient’

Steve Carell har høstet stor ros for sin rolle som terapeuten Alan Strauss i den psykologiske thriller ’The Patient’, der allerede har haft amerikansk premiere, men først rammer den danske version af Disney+ i denne måned.

I serien tages Alan Strauss til fange af sin patient Sam Fortner, der viser sig at være seriemorder, og han har et ganske særligt krav til Alan: Han skal hjælpe ham med at komme af med sine morderiske tendenser.

I løbet af de ti episoder forsøger Alan derfor at trevle op i Sams fortid og dystre sind, og undervejs bliver han nødt til at lukke op for sine egne undertrykte problemer, herunder sin kones død og den smertelige afstandtagen fra sin religiøse søn. 

Premiere 30. november på Disney+.

 

‘The Last Movie Stars’

To legender i amerikansk filmhistorie er omdrejningspunktet i den nye serie ’The Last Movie Stars’, der udkommer på HBO Max om få dage. I seks afsnit dykker serien ned i skuespillerne Paul Newman og Joanne Woodwards ikoniske karrierer og ægteskab, der både rummer kunst, filantropi og hinanden, og det kendte Hollywood-par både anerkendes og ses på med kritiske øjne.

Bag serien gemmer sig en række velrenommerede navne: Instruktøren er Ethan Hawke, mens Martin Scorsese er executive producer. Rollen som Paul Newman indtages af George Clooney og Joanne Woodward spilles af Laura Linney, der blandt andet er kendt for hendes rolle i ’Ozark’.

Premiere 3. november på HBO Max.

 

‘Don’t Worry Darling’

Den sladder- og skandaleomspundne film ‘Don’t Worry Darling’ havde premiere 22. september, men allerede nu rammer den streamingtjenesterne.

Den psykologiske thriller med Harry Styles og Florence Pugh i hovedrollerne som Jack og Alice handler om det idealiserede samfund Victory, hvor byens mandlige beboere arbejder på udviklingen af progressive materialer, mens deres koner kan læne sig tilbage og nye alle goderne, det lille samfund har at byde på.

Men bag facaden gemmer der sig en dyster virkelighed, og da Alice begynder at stille spørgsmålstegn ved deres tilstedeværelse i Victory, tager tingene en uventet drejning.

Kan streames fra 7. november på HBO Max.

 

'Limitless with Chris Hemsworth'

Den nye dokumentarserie 'Limitless with Chris Hemsworth' vil gøre os klogere på kroppens fulde potentiale, hvad den kan holde til, og hvornår den siger stop.

Værten er ingen ringere end skuespilleren Chris Hemsworth, der blandt andet er kendt for at svinge hammeren som Thor i Marvel-filmene af samme navn. Denne gang har han sagt ja til at medvirke i tv-projektet, hvor han i form af fysiske og mentale prøvelser skal forsøge at blive klogere på menneskekroppen og dens evne til at præstere maksimalt.

Chris Hemsworth er i forvejen kendt for at være lidt af en fitnessfanatiker, hvilket han hyppigt deler ud af på sociale medier. Derfor virker han også som en passende forsøgskanin i National Geographics nye dokumentarserie.

Premiere 16. november på Disney+.

 

'The Crown' - sæson 5

De fire første sæsoner i serien om det britiske kongehus er blevet godt modtaget, og den nye og femte sæson bliver nok heller ingen undtagelse.

I 'The Crown' følger vi de politiske og private hændelser i Dronning Elizabeth ll’s liv, som har været med til at forme hende som menneske. Sæson fem vil udspille sig i starten og midten af 1990’erne, hvor hendes søn Prins Charles og Prinsesse Diana oplever uro i ægteskabet og en senere separation. Med andre ord vil de kongelige kriser blive udrullet på tætteste hånd.

Castingen har vist mesterlige præsentationer. Særligt Josh O’Connors præstation i rollen som prins Charles og Olivia Colman som Dronning Elizabeth ll i sæson fire er blevet rost til skyerne.

Der er al god grund til at gøre sig klar i sofaen til en hel ny sæson med store skuespillerpræstationer og endnu flere af Dronning Elizabeth II's dilemmaer.

Premiere 9. november på Netflix.