Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Smukke Alicia Vikander overtager rollen som Tomb Raider

Foto: Getty Images

Smukke Alicia Vikander overtager rollen som Tomb Raider

Den unge, svenske skuespiller skal i en nyfortolkning af Tomb Raider spille hovedrollen Lara Croft, som Angelina Jolie i 00'erne gjorde til en kendt Hollywood-karakter. Den unge svenske skuespiller skal spille hovedrollen Lara Croft, som Angelina Jolie i 00’erne gjorde til en kendt Hollywoodkarakter.

Der er fart på den svenske skuespiller Alicia Vikander.

Det er ikke længe siden, at hun trådte op på scenen under årets Oscar-uddelinger og modtog sin statuette for årets kvindelige birolle i filmen 'The Danish Girl'. Nu er der igen nyt om det svenske stjerneskud; hun skal spille en ung Lara Croft i en nyfortolkning af 00'er-filmen 'Tomb Raider', ligesom hun også medvirker i den kommende Bourne-film.

Barren er muligvis sat højt for svenskeren. Hun går nemlig i fodsporene på Angelina Jolie, der selv sagde ja til rollen som Lara Croft, efter hun havde vundet en Oscar for birollen i filmen Girl, Interrupted i 1999. Og siden gjorde hun Lara Croft både tiltrækkende, viljestærk og ikke mindst populær blandt (det mandlige) publikum, da filmen fik premiere i 2001.

Hvordan Alicia Vikander vil fortolke rollen er endnu uvist - ligesom resten af de medvirkende skuespillere og plottet, der instrueres af norske Roar Uthaug og skrives af Geneva Robertson-Dworet for Warner Bros, er hemmeligholdt. 

Men hvis man går tilbage til 1996 og følger computerspillet 'Tomb Raider' de følgende år, som den oprindelige film også er baseret på, så skal den svenske skuespiller formentlig være en arkæolog, der kaster sig ud i en række eventyr.

Serien af computerspil blev også genfortolket for nylig, hvor man gennemlever Lara Crofts første udfordringer som en arkæologistuderende. Måske er det også derfor, at valget er faldet på den unge, 28-årige Alicia Vikander.


Alicia Vikander til ELLE-fest i 2016. Foto: Getty Images. 

LÆS OGSÅ: Fotograf fandt ved et tilfælde ud af at se verden fra en satellit: "Du kan godt sige, at det var en virkelig smuk fejl"

LÆS OGSÅ: Hold On - Drake endelig ude med nyt album

LÆS OGSÅ: Matt Damon slår fra sig i ny Bourne-trailer