Eva Jin: ”Jeg var bange for at blive doven, hvis jeg fik at vide, at jeg var talentfuld” scroll-down

Eva Jin: ”Jeg var bange for at blive doven, hvis jeg fik at vide, at jeg var talentfuld”

Eva Jin er Danmarks største komikertalent. På under et år er hun gået fra at være arbejdsløs og på vej på højskole til at spille hovedrollen i en kommende tv-serie og på vej ind på de helt store stand-up-scener. Vi har snakket med det unge talent om turen ud i rampelyset, at kradse sig vej ind i branchens inderkreds, og hvorfor det kan være svært at have det sjovt med at lave sjov.

Af Sebastian Himmelstrup
Foto: Santiago de la Vega
Kultur Euroman

Hvordan startede drømmen om at være komiker? 

"Jeg startede egentlig med sketches. Min veninde og jeg plejede at se rigtig mange shows, hvor vi altid tænkte: ’Wow. Det her skal vi lave, når vi bliver store’. Vi ville gerne have vores eget show, og var meget inspirerede af Drengene fra Angora. Men med tiden begyndte de veninder, jeg plejede at lave sketches med, at interessere sig for mere almindelige ting. Problemet var, at jeg var afhængig af andre, når jeg lavede sketches. Det var der, jeg faldt over stand-up.

I starten var jeg kæmpe fan af Martin Høgsted, som på det tidspunkt lavede ’Danish Dynamite’. Og da jeg begyndte at undersøge, hvad han ellers havde lavet, faldt jeg over DM i stand-up. Det gik op for mig, hvor forskellige alle komikerne var til konkurrencen. Folk havde virkelig deres egen stil, og det blev jeg draget af."

Hvordan begynder man så?

"Jeg startede på efterskole, fordi jeg havde fået præstationsangst og sceneskræk. Jeg tænkte, at det var måden at få det ud af verden på. Der var også en masse af mine venner, der tidligere helt uopfordret havde sagt til mig, at jeg burde kaste mig over stand-up, så jeg besluttede mig for at prøve det af.

Jeg købte også en masse stand-up bøger. De findes faktisk. Men de var vildt kedelige, så jeg nåede aldrig mere end ti sider ind i dem. Der var nogle opgaver i bøgerne, som man kunne øve sig med, men jeg orkede det aldrig, så jeg begyndte bare at skrive materiale, som jeg selv syntes, var sjovt."

Hvornår stod du første gang på en stand-up-scene?

"Det var tilbage i 2017 inde på Huset i Magstræde. Og folk grinte faktisk. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at have samme forløsende følelse i kroppen igen. For man ved jo ikke, om man er sjov.

Den første joke, jeg havde på scenen den aften, handlede om maskotten i Bilka, og en anden joke var, at folk i frozen yoghurt-butikker minder mig om delfiner. Den grinte folk ikke så meget af, husker jeg."

Se, hvad vi ellers skriver om: Stand-up og Talenter