Filminstruktør fulgte Lukas Graham i syv år: "Det var som at være tilskuer til en drengedrøm"
Foto: PR Lukas Forchhammer på skriveophold med sit band i Los Angeles i 2014.

Filminstruktør fulgte Lukas Graham i syv år: "Det var som at være tilskuer til en drengedrøm"

Filminstruktøren René Sascha Johannsen har fulgt bandet Lukas Graham med et kamera i syv år. På de år er bandet gået fra at være upcoming musikere på Christianias tilrøgede scener til verdensstjerner, der spiller for et fuldt Wembley Stadium. Her fortæller instruktøren om arbejdet på dokumentaren ’7 years of Lukas Graham’ og om at vinde bandets tillid.

Lokalet er fuldt af folk fra musikbranchen. Guirlander med guldbogstaver byder Lukas Graham velkommen til Los Angeles. 2015 er ved at gå på hæld, og det danske band står på kanten af et internationalt gennembrud. Chefen for Warner Bros. Records, Dan McCarrol, overrækker højtideligt Lukas en mørk kasse med noget dyr spiritus som et tillykke med hitsinglen ’7 years’, der lige er blevet udgivet på det internationale marked efter kolossal succes i Skandinavien. Morten Ristorp, pianisten i Lukas Graham, slår en tone an på flyglet, der står midt i lokalet, mens resten af bandet bryder ud i sang. ’I put my dick in your ass, girl …’, lyder omkvædet til sangen, som bandet altid synger, når der er fest. De danske drenge opfordrer skaren af forstenede amerikanske musikfolk til at synge med.

”Der var en helt vildt akavet stemning i lokalet,” mindes René Sascha Johannsen. Han er dokumentarfilmens instruktør og manden, der har fulgt Lukas Forchhammer og bandet Lukas Graham med et kamera gennem de seneste syv år. Han mener, at scenen fra Warner Bros. Records i Los Angeles er typisk for Lukas Graham. Optrinnet illustrerer bandets ukuelige insisteren på at være sig selv. Et karaktertræk, der måske er med til at forklare, at bandet er nået helt til tops:

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her