”Let’s build a wall” har Donald Trump entusiastisk råbt igen og igen. Den amerikanske præsidents hedeste ønske er at bygge en mur på grænsen mellem USA og Mexico, et ønske, der er ved at blive en realitet.

Udstillingen ’I promise to do this, Mexico’ behandler planerne om at bygge en grænsemur mellem de to lande. I samarbejde med kunster Anders Bendixen har fotojournalist Lasse Bak Mejlvang lavet billederne, der er et mix af analoge fotografier og tegninger, der sætter fokus på fordomme, emigranter og Trumps byggeri langs den mexicanske grænse.

I_promise_to_do_this_mexico01.jpgBillederne er taget i Cancun, Tulum og Holbox. Destinationer, der alle er populære for det amerikanske folk, og som kun ligger fire times flyvetur fra New York.

I_promise_to_do_this_mexico02.jpgFotojournalist Lasse Bak Mejlvang fik idéen til fotoserien på sin bryllupsrejse til Mexico.

”Jeg tænkte, at det var ironisk med alle de amerikanske turister i klipklapper og kolde corona’er, og samtidig står deres præsident og taler meget varmt for, at alle immigranter skal smides ud, man skal bygge en mur, og de mennesker må ikke komme ind i USA. I kan da heller ikke tillade jer at rejse den anden vej?” spørger Lasse Bak Mejlvang.

I_promise_to_do_this_mexico04.jpgUdstillingen skulle have været en velkomst til Donald Trumps statsbesøg i Danmark. Et besøg, der blev aflyst, fordi præsidenten ikke måtte købe Grønland.

I_promise_to_do_this_mexico05.jpg’I promise to do this, Mexico’ er lavet i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og er åben hver onsdag og fredag fra 17-20 i oktober. Udstillingen er både indendørs og udendørs og kan ses i forbindelse med Globalhagen Kitchen, som Mellemfolkeligt Samvirke også står for.