Halftime-showet er normalvis en særdeles attraktiv tjans for musikalske verdensstjerner. Men i lyset af sagen om den tidligere San Fransisco 49er-quarterback Colin Kaepernick, som i 2016 knælede under den amerikanske nationalmelodi i protest mod politivold mod sorte amerikanere, og som siden er blevet frosset ud af amerikansk fodbold, har pausetjansen indtaget et anderledes forlorent skær, mens seertallene under sidste års kamp var dalende for første gang siden 2009.

Navne som Rihanna, Jay-Z og Cardi B har i solidaritet med Kaepernick takket nej til showet, og arrangørerne bag har derfor måttet tage til takke med et halvlunket underholdningshold bestående af Maroon 5 som hovednavn og Travis Scott og Big Boi som gæster.

Et hav af nedadvendte tommelfingre

Og hvordan gik det så denne uortodokse trio? Ikke udpræget succesfuldt, hvis du spørger det nådesløse internet.

I skrivende stund kan NFL’s officielle video af halvlegsshowet på Youtube prale af 23.000 tomler op – og 175.000 tomler ned. Og det er altså vel at mærke på det nye upload. Den første udgave blev nemlig taget ned, da det i først omgang begyndte at regne med nedadvendte tommelfingre.

Internettets modvind skyldes selvfølgelig andet end manglende musikalsk tilfredsstillelse fra hits á la ’Moves Like Jagger’. Forud for nattens football-kamp havde en online underskriftindsamling, som krævede ’Sweet Victory’ fra Svampebob Firkant spillet som en hyldest til seriens afdøde skaber Stephen Hillenburg, erhvervet sig mere end én million underskrifter.

Men trods en kortvarig medvirken, hvor Svampebob Firkant fik æren af at præsentere Travis Scott, blev det altså aldrig til ’Sweet Victory’. En mindre tragedie, hvis du ruller kommentarerne igennem på den førnævnte Youtube-video.

Nike-reklamesøjle og Big Boi på hjemmebane

Sidste år bar Justin Timberlake en unik udgave af Nike Air Jordan 3 under sin halvlegsoptræden, og igen i år forvandlede Nike scenen til reklamesøjle.

Mens Adam Levine, den mavedansende frontmand i Maroon 5, var hoppet i det længeventede samarbejde mellem netop Travis Scott og Nike Air Jordan 1, var ’Astroworld’-rapperen selv iført en ny, olivengrøn udgave af Air Jordan 6.

Foruden lidt sneakerhype stod Big Boi, som jo var på hjemmebane i Atlanta, hvor kampen blev spillet, for halvlegens utvivlsomme højdepunkt. Med sin kompakte krop svøbt i en kolossal pels ankom Big Boi med utrættelig attitude i en aldrende Cadillac, og for en kort stund føltes det helt rigtigt.

Men fornøjelsen var ulykkeligvis kun halvandet minut lang, før Adam Levine atter overtog roret og styrede showet i en, ja, anderledes retning.

Se hele halvlegsshowet herunder.