HBO fortsætter podcasten 'Serial' og laver dokumentarserie om sagen mod Adnan Syed
Foto: HBO Nordic

HBO fortsætter podcasten 'Serial' og laver dokumentarserie om sagen mod Adnan Syed

Der har længe været tvivl om, hvorvidt Hae Min Lee blev slået ihjel af sin ekskæreste Adnan Syed, der siden 2000 har siddet i fængsel for mordet. HBO vil nu bringe nye beviser i sagen frem.

Den 13. januar 1999 forsvandt 18-årige koreansk-amerikanske Hae Min Lee fra jordens overflade. De næste to måneder sker følgende: Først finder man Hae Min Lees lig i Leakin Park i Baltimore Country, Maryland, ikke langt fra det område, hvor hende og hendes familie bor. Bagefter bliver hendes ekskæreste, Adnan Syed, anholdt for at have kvalt hende ihjel. 

I februar 2000 bliver Adnan Syed dømt til livstid i fængsel for kidnapningen og mordet på Hae Min Lee. Hans advokat, Cristina Gutierrez, kom under retssagen op og skændes med dommeren, der kaldte hende for en løgner, hvilket juryen hørte. Dommeren blev derfor nødt til at erklære juryen inhabil og starte retssagen forfra. 

Adnan Syed blev dømt til livstid plus 30 år. I 2003 fik han afvist en appel. Det samme gjorde han, da han forsøgte at appellere i 2010 på baggrund af, at Cristina Gutierrez ikke havde krydsforhørt et nøglevidne.

I 14 år kæmpede Adnan Syeds familie for at få ham befriet, mens staten og Hae Min Lees familie kæmpede for, at han skulle blive i fængslet. 

Og den 3. oktober 2014 udkommer så første afsnit af podcastserien 'Serial', der siden er blevet en af de aller mest populære podcasts overhovedet.

I 32 afsnit over tre sæsoner efterforsker podcastværten Sarah Koenig, hvad der egentlig er foregået. Der bliver sået tvivl omkring, hvorvidt dommer, anklager og forsvarsadvokat alle har spillet beskidt på bekostning af Adnan Syeds liv. Adnan Syed selv fastholder sin uskyld. 

Alt imens begynder måske sidste forsøg på at få befriet Adnan Syed, der måske - måske ikke - er uskyldig. I august 2019 skal appelretten offentliggøre deres beslutning. Men det ser sort for Adnan Syed, der gang på gang har fået afvist at blive befriet - sågar da en advokat bad om at lade ham slippe ud på kaution, mens retssagen kørte.

Nu har HBO på bedste 'How To Make A Murder' manér samlet op, hvor Serial stoppede. I dokumentarserien 'The Case Against Adnan Syed' går de i dybden med alle de beviser, der er for og imod hans uskyld. 

HBO har ikke fortalt meget om, hvad de har fundet, men siger, at det taler til Adnan Syeds fordel, og at beviser, der aldrig har set dagens lys, endelig vil blive vist frem.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: HBO og Dokumentar