2016 var et rigtigt lorteår, er de fleste vist enige om. Mange store musikere døde. Der var Brexit, de utallige terrorangreb rundt i verden og umenneskelighederne i Aleppo.

År 2017 bliver forhåbentlig bedre.

Men det kan dog virke skræmmende at gå det store ukendte 2017 i møde. Hvis du vil have dulmet nerverne, er det måske en god idé at se bort fra, hvad biograferne forudsagde årtier tilbage om år 2017, fordi prognosen er ikke særlig opløftende.

For eksempel er Arnold Schwarzenegger uskyldigt dømt for mord, og som straf deltager han i et tv-show, hvor hjernedøde psykopater jager flygtende fanger rundt i en labyrint for at dræbe dem.

I en anden film er en amerikansk borgerkrig brudt ud.

På den positive side er Harry Potter blevet voksen og ankommer til Kings Cross Stadion sammen med Ginny, Hermione, Ron og Draco for stolt at sende deres egne børn på Hogwarts Express og ud på et magisk eventyr.

Her er, hvad Hollywood forudsagde om 2017:

Barb Wire (1996)

 

Det kan virkelig uhyggeligt forudseende, for i Barb Wire er 2017 året, hvor den anden amerikanske borgerkrig bryder ud. Hele landet er i alarmberedskab. Den tidligere amerikanske kongres bliver nu styret af fascistiske metoder. Kun én fri by er tilbage, Steel Harbo. Det er hjembyen for Barb Wire – spillet af en sexet Pamela Anderson – som ejer natklubben Hammerhead. Men hun har også et andet job; nemlig at være dusørjæger.  

Cherry 2000 (1987)

Endnu en mindre opløftende forudsigelse om 2017. I denne dommedagsfilm er USA forvandlet til en post-apokalyptisk ødemark, hvor en økonomisk krise har medført et fald i produktion. Nogle civiliserede områder har dog overlevet, men ikke kærligheden. Sex mellem to mennesker er blevet så sjældent, at en kontrakt skal udarbejdes på forhånd, og derfor har man brugt robotteknologi til at skabe alternative koner.

The Running Man (1987)

Arnold Schwarzenegger er en pligtopfyldende politimand, som uretfærdigt ryger i fængsel for mord på nogle demonstranter. Han flygter fra fængslet, men diktaturet beslutter at bruge ham i det populære tv-show ’Running Man’. Her må deltagerne kæmpe for livet eller dø på stedet.

Click (2006)

Selvom størstedelen af denne Adam Sandler-komedie foregår i nutiden, får skuespillerens karakter muligheden for at springe frem til år 2017 via hans dårligt fungerende fjernbetjening. Den afslører en mindre ønskelig fremtid.

Godt nok er Sandler nu blevet administrerende direktør på sin arbejdsplads, men han vågner op alene og er fremmedgjort for sin egen familie. Andetsteds i filmen markerer 2017 året, hvor Britney Spears får sit 23. barn med Kevin Federline, mens Michael Jackson sagsøger sin egen klon.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Harry Potter-filmene slutter faktisk indtil videre i 2017, når sidste scene springer 19 år frem i tiden, hvor Harry Potter, Hermione og Ron som voksne siger farvel til deres børn og sender dem på Hogwarts Express.

Terminator Genisys (2015)

Denne femte Terminator-film foregår i tre tidsperioder; 1984, 2017 og 2029. Sarah Conor og Kyle Reese rejser sammen til 2017 i et forsøg på at stoppe Skynet.