Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

obi-wan kenobi

Kenobi går solo

Hollywood Reporter: Obi-Wan Kenobi får sin egen film

Disney planlægger hel film om Lukes første læremester.

Disney er i disse år ved køre ud af alle de mulige spor, som Star Wars-universet byder på.

Sidste år fik vi Rogue One, der fortalte forhistorien om Dødsstjernen og oprørsbevægelsen.

Næste år skulle der komme en film om Han Solo og Chewbaccas eventyr, inden de mødte Luke og kompagni.

Og nu forlyder det så, at en film om Luke og Anakin Skywalkers første læremester, Obi-Wan Kenobi er i støbeskeen.

”Stephen Daldry er Star Wars’ nyeste håb. Den Oscar-nominerede instruktør bag Billy Elliot og The Hours er i de indledende samtaler om at stå i spidsen for en Star Wars-stand alone film med fokus på Obi-Wan Kenobi,” skriver The Hollywood Reporter.

Med stand alone menes der en film, som ikke får et nummer blandt de hidtil 7 film i Star Wars-sagaen, men som kører ud af en tangent i universet. Et flottere, mere selvstændigt ord for det, der tidligere blev kaldt en spinoff.

Obi Wan-Kenobi er tidligere blevet spillet i en senio-version af Alec Guiness og i en yngre udgave af Ewan McGregor. Det vides på dette tidlige stadie ikke, om Ewan McGregor igen skal lægge krop til Obi-Wan, men han har tidligere luftet sin interesse for at tage rollen op igen i en ny film:

”Jeg har ikke modtaget noget officielt tilbud eller mødtes med dem for at tale om det. Men jeg har altid sagt, at jeg med glæde vil gøre det, hvis de skulle være interesserede. Det (en ny film, red.) ville fungere som en god overgang mellem den sidste prequel og de nye episoder,” sagde Trainspotting-stjernen tidligere på året til Entertainment Weekly.

Den såkaldte prequel-trilogi fik premiere mellem 1999 og 2005. I den sidste af filmene, der til sammen fortalte historien om Anakin Skywalkers barndom, ungdom og overgang til den mørke side, ender Anakin i en duel med sin Jedi-mester Obi-Wan Kenobi, hvorunder han mister begge ben, hvilket dog ikke helt tager livet af ham.

Hvis man vil se de to samlet igen, må man derefter springe tilbage til fremtiden og den første Star Wars-film, ’Et nyt håb’ fra 1977, hvor Obi-Wan Kenobi møder sin gamle discipel i hans nye persona som Darth Vader.

Og det er altså det spring, som McGregor mener, det kunne være interessant at bygge bro over.

Herfra skal lyde et højt og rungende: hvorfor ikke?

LÆS OGSÅ: Se billederne: Diana Rigg fra Game of Thrones har altid været smuk

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan ser du alle de skjulte referencer i 'Fargo'

LÆS OGSÅ: David Bowie kunne have været med i 'Bladerunnner 2'