Hvorfor ville du gerne være med til at tegne Trump?

“Jeg har arbejdet en del med politiske budskaber, og Trump er den mest eksponerede og kontroversielle figur, vi har lige i øjeblikket. Der er jo mange politiske figurer, hvor man tænker, at de træffer nogle rimelig åndssvage beslutninger, men at de måske er nødvendige. Med Trump er det tydeligt, at han bare er en behagesyg type, hvor det hele handler om ham, og hvor intet er tænkt til ende. Alt er impulsivt.”

Hvad synes du om ham?

“Jeg er som så mange andre ikke enig i de beslutninger, han foretager sig. Han opsiger store miljøaftaler, starter krig med gale nordkoreanere og stikker en kæmpe pind ind i den mellemøstlige myretue. Det er for skørt.”

“Og så er han den største internet-troll, der findes. Når han skriver på Twitter, er det bare udbrud. Selv en teenager eller en, der får sin telefon for første gang, ved, at man ikke bare skal plapre ud med alt på nettet, fordi det er et offentligt rum. De fleste troede, at det var den sikre vej til fiasko, men pludseligt opdager man, at det faktisk er et af hans vildeste karrieretræk.”

“Det kan godt være, at der herhjemme er en bred enighed om at være uenig med Trump, men der er jo også folk i Danmark, der synes, at han er en fed gut. Jeg synes, at det er cool, at Euroman sætter ham på forsiden, for det er jo en klar politisk udmelding.”

Hvad er dine tanker bag illustrationen?

“Jeg prøvede at fortolke hans portræt med et tvist. Jeg ville ikke bare tegne ham, som han ser ud, men snige nogle forskellige elementer ind, som fx ved at give ham en meget orange hud, fordi han tager selvbruner i hovedet. Jeg overvejede om hans næse skulle være en raket eller hans mund en jordklode, men det er jo håret, der er hans signatur. Det er næsten en bibelsk ting, at kraften sidder i håret – Han har så bare det der fuldstændigt freakede hår ligesom en gal figur i The Simpsons.”

“Dertil opstod idéen med det amerikanske flag, der jo som regel sættes i brand af USA’s modstandere, men her af ham selv. Trump er et tegn på selvdestruktion og et land der trækker sig ind i sig selv igen. På den ene side siger han, at det nu kun skal handle om USA, men samtidig har han travlt med at sætte ildebrande rundt omkring i verden ved fx at åbne en ambassade i Jerusalem.”

Foruden portrættet af Trump, har du også givet os en tegning af dig selv. Hvilke tanker gør du dig, når du skal lave et selvportræt, men ikke vil genkendes?

“Jeg har jo den fordel, at jeg ikke behøver at gå til frisør eller børste tænder, fordi jeg er anonym. Jeg kan bare tegne mig selv, som jeg har lyst til. Der er helt frit spil. Hvis jeg har lyst til at have ét øje, så gør jeg det, og hvis jeg har lyst til at være tyk eller tynd, så kan jeg det. Det er meget befriende. Hvis man tager en selfie, så kan man suge maven ind, men man kan ikke helt stikke af fra, hvordan man ser ud. Det kan jeg.”

Er der spor i dit rigtige jeg i selvportrættet?

“Han er en flot fyr, der står i døråbningen til et værksted, og det kunne som sådan godt ligne mig – hvis jeg altså trænede lidt mere.”

Euroman med HuskMitNavns illustration er på gaden torsdag den 14. december.

LÆS OGSÅ: Amerikanske psykologer: ”Trump er en ond narcissist”

LÆS OGSÅ: Claes Bang: "Hvis mit udseende har været en sportsvogn, så har jeg aldrig formået at udnytte det potentiale"

LÆS OGSÅ: Mads Brüggers nye bog om menneskesmugling, mexicanske fængsler og bedrag: ”Det er en fortælling om en verden, der er blevet hyper kompleks”