Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Jakob Stegelmann præsenterer verdens største heavyband på Copenhell: "Publikum skal headbange og leve sig ind i koncerten"

Foto: Ritzau Scanpix

Jakob Stegelmann præsenterer verdens største heavyband på Copenhell: "Publikum skal headbange og leve sig ind i koncerten"

65 klassiske musikere fra Aarhus Symfoniorkester kigger forbi Danmarks største metalfestival og afspiller musik fra film, serier og computerspil udvalgt og præsenteret af Troldspejlets Jakob Stegelmann. Euroman har spurgt ham, hvornår han selv sidst har headbanget.

”Jeg er jo vokset op i 1960erne, og min musik dengang var bands som Deep Purple og Uriah Heep, så der fik jeg vel headbanget lidt. Siden drejede min smag mere mod det poppede, men min fascination af rock har jeg hele tiden båret med mig, og jeg er stadig fan af Iron Maiden og deres monster Eddie. Jeg holder meget af symfoniske strukturer og storladne, voldsomme effekter, som er kendetegnede for meget af den musik.”

Hvornår har du sidst set en rockkoncert live?

”Jeg var meget optaget af punk i slut-70erne, start-80erne, og jeg så blandt andre Ultravox, som nok var pop, men også meget symfonisk og brusende.”

Hvorfor er du på plakaten på lige netop Copenhell?

”Der er en sammenhæng til Troldspejlets univers i den forstand, at mange af Troldspejlets fans er gamere, de ser horror, fantasy og superheltefilm, og de møder i den forbindelse underlægningsmusik, som indeholder de samme elementer som i metaluniverset – altså det storladne, symfoniske og det meget voldsomme. Jeg har længe tænkt, at det kunne være sjovt at forene de to verdener.”

Hvad kan det sortklædte publikum forvente sig?

”Jeg har udvalgt musikken ud fra, hvad jeg helt egoistisk selv kan lide, og hvad i hvert fald nørder kender i forvejen. Men der ligger også en pædagogisk idé bag: det er fantastisk, hvor meget et symfoniorkester kan løfte et musikstykke, så der skabes en ny stemning og intens oplevelse, og det glæder jeg mig til at vise sammen med musikerne. Jeg garanterer, at der løber et koldt gys gennem folk, når de hører ’The Imperial March’ (’Darth Vaders Theme’ fra Star Wars, red.) afspillet live.”

Skal publikum op foran i pitten eller tage det mere roligt?

”De skal headbange og leve sig ind i koncerten. Det er ikke en koncertsal, og der er ingen stole at læne sig tilbage i. Det må de gøre en anden god gang.” 

Copenhellfinder sted på Refshaleøen i København fra den 20. til den 23. juni. Stegelmann og orkester spiller lørdag den 23. juni kl. 14.15 på scenen, der kaldes ’Helviti’ (oldnordisk for helvede).

LÆS MERE: Dansk gruppe udgiver video af unge med Downs Syndrom

LÆS MERE: ’Between Two Ferns’ er vendt tilbage med Jerry Seinfeld og Cardi B

LÆS MERE: 15 fede ting du skal se på DR