Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

"Hjerter i flødesovs. Det er min yndlingsret og et af mine stærkeste barndomsminder med mad. Det er stort set umuligt at opdrive på restauranter i Danmark, og jeg kender heller ingen, der laver det selv. Jeg laver det meget sjældent, fordi hverken min kone eller mine børn kan lide det, men jeg bestiller det altid, hvis jeg ser det på et menukort. Sidste gang, jeg fik det, var på Restaurant Anarki. Deres udgave var lidt moderne, men det smagte skønt."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

"Min kone, som jeg har været gift med i 22 år, og fire børn i alderen 22 til 10, som er sociale, sunde og raske."

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

"En tur til Berlin med familien i vinterferien. Vi boede på Michelberger, som er et fedt hotel, og så var vi ude at spise en masse med de to yngste drenge, Viggo på 10 og Konrad på 14, som var med. Vi spiste alt fra curry wurst og döner på små gadesteder, østers og blæksprutte på Remi, surdejsbrød på Sofi og tykke kærnemælkspandekager på Annelies. Og så var Naturhistorisk Museum også super fedt.

Jeg har også brugt penge på skøn naturvin fra Fuco Wine, som er drevet af Felix Chamorro. De kommer til at spille en rolle, når vi holder Evergreen-middag på The Lab Kitchen den 8. marts.

Og så har jeg købt en tegning af Emily Gernild. Hun er en god veninde, og jeg har gerne ville købe et værk af hende længe. Den her tegning har vi købt til vores store søn Oscar, som er i Nepal lige nu, og som skal have den som en velkommen-hjem-gave, når han lander om tre uger."

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

"Paris. Min kone Camilla og jeg tager en tur derned hvert år for at shoppe, spise, drikke, hygge og bare få ny inspiration. Vi bor på et lille hotel, der hedder Hotel Paradis i det 3. arrondissement. Vi var der senest i januar. Fredag spiste vi på Verre Vole, herlig stemning og enkel mad, lørdag på Le Servan, skarp mad og venlig betjening, og lørdag på Early June, som hver uge inviterer nye kokke til at lave pop-up. Da vi var der, var Nicola og Michelle fra Padova forbi og lave helt fantastisk mad. Helt klart et must, hvis man er i Paris. Andre favoritter er Septime og Clamato."

Hvad skal vi gøre oprør mod?

"Putin."

Følg Mikkel her.

Jeg har lovet Mikkel at nævne, at The Lab Kitchen holder Social Dining hver måned fra marts og frem, og at første levende billede bliver Jesper Gøtz, som du måske kender fra opstarten på Lille Bakery. Siden kommer også Emilie Qvist Kjærgaard fra Restaurant Medvind i Hanstholm. Følg The Lab Kitchen for mere information og billetter her.

 

Ovenstående interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.