Her fortæller fem kvindelige bartendere, hvordan de oplever mændene og deres scoringsforsøg fra deres side af baren.

Anna Heilmann-Clausen, 24, er ofte at finde bag baren på cocktail-baren Lidkoeb på Vesterbro, hvor hun arbejder ved siden af studiet. Tidligere har hun boet og arbejdet i Berlin, hvor hun var manager på en bar i Kreuzberg-området.

 

Fortæl om et af de mest bemærkelsesværdige scoreforsøg du har oplevet, mens du var på arbejde?

 

”Jeg oplever ofte, at mænd prøver at kompensere for et afslag ved selv at give et bud på, hvorfor man ikke vil gå ud med dem. Der var en mand i efteråret, som forsøgte at invitere mig ud. Da han kom op i baren, gik det op for ham, hvor travlt vi havde, og hvor høj musikken egentlig var. 

LÆS OGSÅ: Champagne-importøren: Sådan tjente jeg min første million

Han nærmest råbte: ”Du ser rigtig sød ud, har du ikke lyst til at gå ud med mig. Da jeg pænt takkede nej, svarede han, i samme toneleje: ”Ja, jeg tænkte nok, du var typen, der enten havde en kæreste eller var lesbisk.” 

Hvilke tip kan du give til fyre, der prøver at score piger i din bar?

”Først vil jeg gerne lige understrege, at et nej ikke giver anledning til diskussion. Der er ikke noget mere usexet end mænd, som plager eller diskuterer, hvorvidt en kvinde vil gå ud med dem eller ej.

Derudover skal du sælge dig selv i stedet for at sælge mig. Jeg er sikker på, at de fleste kvinder elsker og værdsætter velovervejede komplimenter, men når det bliver for plat, og man bliver overøst med storslåede ord omkring udseendet, virker det mere overfladisk end flatterende. 

Smid den lidt kække kompliment og prøv derefter at sælge dig selv. Vær ærlig, umiddelbar og selvsikker. ”

Er du nogensinde blevet scoret i byen, mens du var på arbejde?  

”Det er sket et par gange, og det har altid været fyre, som kunne få mig til at grine. Måske ved at fortælle mig noget, jeg ikke vidste, fortælle mig en sjov historie eller bare være flabet uden at være provokerende. 

Jeg husker engang, jeg faldt i snak med en fyr, der skulle holde en fastelavnsfest og gerne ville have min mening omkring to forskellige kostumer. Han forklarede begge kostumer, de var begge fuldstændig sindssyge, hvilket gjorde situationen enormt sjov.

Hele historien omkring festen var så vild, at da han til sidst spurgte om mit nummer, og om jeg ville være hans date til festen, sagde jeg selvfølgelig ja.”

____________


”De fleste tror, en smuk pige får masser af komplimenter, men det sker faktisk for sjældent.”

 


Emilie Lilja, 27, er DJ, blandt andet er hun pladevender på klubben Sunday. Derudover arbejder Lilja som model for Scoop og som fast blogger på Eurowoman.dk. Du kan også se flere flotte billeder skudt af Ditlev Rosing her.

 

Fortæl om et af de mest bemærkelsesværdige scoreforsøg du har oplevet, mens du var på arbejde?  

”I sommer stod jeg og spillede på KB3’s terrasse til et arrangement. Det var et lidt ungt publikum, men en dejlig stemning, og folk dansede ret meget. Jeg har godt lagt mærke til, at der sidder en meget fuld, ung dreng og kigger lidt på mig.

Jeg ved ikke, om det var den sidste øl, der fik ham til at tage mod til sig, men uden at jeg helt opdager det, baner han sig vej mod mig. Da han når til sidste trin af de store trætrapper, som man normalt bruger til at sidde på, snubler han og smadrer panden direkte ind i pultens front, mens han akkurat LIGE formår at sige ”Hey baby!” til mig.

Der er ikke ord for, hvor ondt jeg havde af ham bagefter, da han fluks forsvandt i mængden efter dette meget mislykkede forsøg på en scorereplik. Men hold kæft hvor var han sød!”

Er du nogensinde blevet scoret i byen, mens du var på arbejde? 

”Jeg var engang lige blevet færdig med at spille et job, da der pludselig kommer en hen til mig og siger; ”Hey, ring lige til mig, når du er færdig med at være clubber’.” 

Jeg blev helt mundlam og mega pigefornærmet, men efter jeg havde tænkt mere over det i løbet af aftenen, blev jeg faktisk ret nysgerrig. 

Sjældent har nogen været så tilpas flabet over for mig i byen. Jeg kunne faktisk godt lide det. Du skal ikke være bange for at smide en hurtig kommentar eller en kæk kompliment efter en pige. Det skal bare ikke være FOR flabet.

Samtidig tror jeg, de fleste drenge har den opfattelse, at en smuk pige sikkert får masser af komplimenter, så derfor gider de ikke have flere. Min opfattelse er, at det faktisk sker lidt for sjældent.”

____________

”Nogle gange kan det betale sig at være vedholdende”

Carys Lloyd, 27, kommer fra London, hvor hun har arbejdet på diverse barer, siden hun var 20. Hun har boet i Danmark de sidste to et halvt år og arbejder for tiden på Mikkellers bar Mikropolis i København K.

Hvad er mest originale scoreforsøg, du har været vidne til, mens du har været på job?

”I London arbejdede jeg et sted, hvor der stod en fyr i baren og prøvede at score en pige ved siden af ham. Flere gange prøvede fyren at fange hendes interesse, men desværre uden held.

Han gav ikke op og gik ind i kiosken ved siden, hvor han købte en chokoladebar, som han med sin nøgle skraverede sit nummer i og derefter gav til pigen. Det blev hun overrasket over, og det fik hende til at smile.

Senere på aftenen, da fyren var gået, sad hun der stadig, og hun fortalte mig, at hun havde skrevet til ham, da det var et af de sjovere scoreforsøg, hun havde oplevet. Nogle gange kan det altså betale sig at være vedholdende, uden at være for desperat. ”

Fortæl om et af de mest bemærkelsesværdige scoreforsøg du har oplevet, mens du var på arbejde?

 

”Jeg var lænet ind over et bord, som jeg var ved at tørre af. Der kom en fyr bagfra, som tog fat om livet på mig og pressede sit underliv ind mod mig, mens han lavede en eller anden form for hyl.

Det var så upassende og grænseoverskridende, at jeg instinktivt vendte mig om og råbte nogle meget grafiske skældsord til ham og bad ham fucke af. Det sjove var, at han faktisk virkede overrasket over, at jeg ikke lige var helt med på den, og hurtigt stak halen mellem benene.

Modsat, var der en ret stille eftermiddag, hvor der kom en fyr ind med et par venner for at få et par øl. Da de skulle betale, kom han helt stille og roligt op og spurgte mig, om jeg kunne være interesseret i en kaffe en dag. 

Den helt klassiske tilgang, uden dårlige scoreforsøg, var faktisk meget cool og forfriskende. Hvis jeg ikke havde en kæreste, var det nok helt sikkert den måde, jeg ville være mest åben over for.” 

Hvilke tip kan du give til fyre, der prøver at score piger i din bar?

”Hvis du er for fuld, så opgiv det og tag hjem, og kom tilbage en anden dag. Det er oftest den mindst fulde fyr i gruppen, som skiller sig positivt ud. ”

Hvilken approach ville virke på dig?

”Man skal huske, at baroplevelsen er helt vildt forskellig for gæsten og for bartenderen.  Mine vagter kan let vare 12 timer, og det kan både være fysisk og psykisk hårdt.

Fyre går ofte i byen for at score, men det er jo ikke derfor, jeg går på arbejde. Derfor er der virkelig ikke noget, der er mere usexet end en fyr, som åbenlyst kun har det mål at komme i trusserne på mig. 

Så hav respekt for bartenderne og don’t be a dick. Det gælder både for mig, men også mine kolleger. Vær sjov, flabet, original, charmerende – men ikke arrogant.” 

____________

"Det absolut største turn-on er selvsikkerhed”  

Amelia Paquin, 24, har arbejdet i knap otte år på diverse små barer og restauranter. I dag er hun barchef på baren Kind of Blue.

 

Amelia

 

Fortæl om et af de mest bemærkelsesværdige scoreforsøg du har oplevet, mens du var på arbejde?

 

”Det er en stille aften, og der er en fyr, som prøver at imponere os bag baren ved at sætte ild til sit shot og sluge det i en mundfuld. Shottet havde en meget høj alkoholprocent, og han indser først problemet, da flammerne står ud af munden på ham.

Han spyr lortet ud, ned ad sin trøje, ud på bordet og ned på lammeskindstæppet, han sidder på, så flammerne nu også står mellem hans ben.

Han begynder at hvine helt vildt. Det ender med, at nogle piger slukker ilden og giver ham noget læbepomade. 

Hverken vi bag baren, eller pigerne, der hjalp, var særlig imponerede over denne stakkels fyr den aften. 

Ellers sker det ofte, at gæsterne tror, vi ikke kan høre noget på den anden side af baren. En af de mere charmerende ting jeg har hørt, var en fyr, der om mig sagde til sin ven: ”Hun skal kraftedeme bare fyldes med sæd.”

Hvilke tip kan du give til fyre, der prøver at score piger i din bar?

Generelt virker det altid godt, hvis du opfører dig ordentligt, er respektfuld og taler pænt.”

Er du nogensinde blevet scoret i byen, mens du var på arbejde? 

”Det er faktisk sket et par gange, men det har aldrig været et engangsknald, det er endt i et reelt forhold. Og dér er der jo kun to ting, det kan komme an på: lige dele selvsikkerhed & uovertruffen god kemi. 

Engangsknald på arbejdspladsen har aldrig været noget for mig. Jeg kommer jo til at stå bag den bar uanset hvad og har ingen interesse i at skulle servere en masse mennesker, som synes, de har ’været der’. Det bliver alt for rodet i længden.”

Hvilken approach ville virke på dig?

”Det absolut største turn-on er selvsikkerhed. Der er ikke noget mere frækt, end en mand, som hviler i sig selv.” 

____________

”Pilotløgnen blev afsløret”

Rikke-Marie Schouborg, 26, er cocktail-nørd og laver drinks bag baren på Dahl&Dahl, hvor hun er barchef.

 

  

Hvad er det sjoveste scoreforsøg, du har været vidne til, mens du har været på job? 

”Det sjoveste var en yngre fyr, der fyrede den klassiske ’jeg-er-pilot’-løgn af. Pigen er interesseret og spørger ind til, hvem han flyver for. Med overbevisning i stemmen får han fortalt hvem, og at han primært flyver fra København. Pigen kalder derefter på sine veninder, som er hendes stewardessekolleger, og pudsigt nok viser det sig, at de arbejdede for samme selskab og samme base, men ingen af dem kendte den unge mand.

Jeg ved ikke, om pigerne bare var virkelig udspekulerede og testede hans bluff, men det var virkelig sjovt at observere som tilskuer. Den unge mand skulle pludselig ud og ryge og kom ikke tilbage til pigerne.”

Fortæl om et af de mest bemærkelsesværdige scoreforsøg du har oplevet, mens du var på arbejde?  

”Jeg har engang oplevet en mand, der ville spiritus-quizze med mig, hvor jeg skulle gå på date med ham, hvis han vandt. Og som tommelfingerregel vil jeg anbefale, at man aldrig udfordrer en cocktailbartender i spiritusviden. 

Han tabte selvfølgelig, men tog ikke tabet som det endelige nederlag og foldede bagefter et hus af en 100 kroneseddel og spurgte, om jeg ikke ville bo der sammen med ham. Jeg svarede pænt nej og fik så de 100 kroner i drikkepenge af hans kammerat. 

En anden gang har jeg oplevet en fyr, der havde set sig varm på mig, være ude og plukke en blomst i en park tæt ved. Meget sød gestus i sig selv, men han begår så tre store turnoffs ved, at han går ind bag ved baren, med blomsten i munden og vil have, at jeg skal tage den med munden. Det var virkelig akavet.” 

Hvilke tip kan du give til fyre, der prøver at score piger i din bar?

”Det hjælper absolut ikke at spille smart og overøse pigen og alle hendes veninder med flasker, cocktails og shots. Gi’ en enkelt eller to til hende, du har udset dig, så hun føler sig speciel. 

Dans giver mulighed for kropskontakt og er ofte et hit, men det hjælper ikke at svinge hende rundt, som var i en del af Dirty Dancing.” 

Er du nogensinde blevet scoret i byen, mens du var på arbejde?  

”Hmm, ja. Der kom engang en op i baren og sagde, at han syntes, jeg så virkelig sød ud og gav mig sit telefonnummer og insisterede på, at jeg ringede, når weekenden var omme. Vi sås efterfølgende til en date, men så var det vist heller ikke mere. Udover at det var meget reelt, var det ret tiltalende, at han respekterede, at man var på arbejde og altså ikke havde tid til at stå og date midt i vagten. ”LÆS OGSÅ: The Game: Sådan forfører du (muligvis) en kvinde

 


LÆS OGSÅ: To øl, tak: Sådan fanger du bartenderens opmærksomhed

LÆS OGSÅ: Portræt af tvangsforføreren