PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Magic Card

Sjældent Magic Card solgt for 1,1 million kroner

En kortsamler har fået over en million kroner i fortjeneste på et gammelt 'Black Lotus' kort.

Der er mange mennesker, der kan huske, hvordan det var at samle på Magic Card: The Gathering i folkeskolen eller gymnasiet. Derudover er der stadig en stor gruppe af folk, der aktivt samler, spiller, bytter og sælger de eventyrlige spillekort.

Den dag i dag arrangeres der stadig med jævne mellemrum konkurrencer i kortspillet, og hver fredag er der også Magic Card turnering i Faraos Cigarer både i København og Lyngby

Som ung samler var drømmen at finde et 'Black Lotus' kort, da rygterne ville vide, at det var mange penge værd. Nu er der blevet solgt en utroligt sjælden udgave af 'Black Lotus' til intet mindre end $166,100, svarende til 1,1 millioner kroner. Kortet blev solgt på eBay.

1111.jpg
Dette Black Lotus kort blev solgt for 166,000 dollar

Det er om at grave de gamle flyttekasser igennem, hvis man har Magic Cards fra sin barndomssamling liggende. Der er mange penge i at sælge Magic Card. Nogle mennesker snakker om en hel økonomi i kortene, og der er flere sælgere, der professionelt lever af udelukkende at sælge Magic Card. 

NPR skrev i 2015 en artikel, hvor det fremgik, at skaberne bag havde formået at vende en succes, der først var ved at dræbe Magic Card industrien, til en endnu større succes, ved at gribe til økonomiske tricks, såsom at skabe inflation af kortene. 

Da Magic Cards udkom første gang i 1993, begyndte spillerne hurtigt at bytte og sælge sjældne kort, for flere tusinde kroner. Det var en kæmpe succes for Wizards of the Coast, der er firmaet bag, men det betød også, at kortene begyndte at miste gnisten for mere casual Magic Card spillere. 

Det lykkedes imidlertid nogle dedikerede spillere med kontakter hos Wizards of the Coast at få selskabet til at skabe inflation i kortene, ved at producere langt flere kort og gøre de ultra sjældne kort mindre sjældne. 

Mange spillere blev vrede over det, men det betød, at flere begyndte at spille Magic Cards, skriver NPR. 

Det er nu 26 år siden, at kortspillet først udkom, og med salget af 'Black Lotus' for 1,1 millioner kroner, kan man tørt konstatere, at Magic Cards er kommet for at blive.