Det er altid sjovt at se sin hjemby portrætteret af udlændinge.

Særligt, når de har allieret sig med folk med insider-viden. 

Som for eksempel i denne video, hvor den San Diego-fødte stjernekok Matt Orlando, der har arbejdet en årrække i København, viser amerikanske gæster, hvor han holder af at gå ud at spise og drikke i København.  

Det sker i en episode af Munchies. Munchies er et alternativt madprogram, der har som erklæret mål at henvende sig engagerende, men uhøjtideligt til unge. 

Formatet blev lanceret dette forår af det amerikanske magasin Vice, og programmerne giver seerne et uformelt møde med stjernekokke, producenter og andre madører. 

For eksempel har New York-rapperen Action Bronson vist seerne vej til de bedste milk shakes i Queens og til maskulin Barbecue i Sydafrika.

Nu har Munchies hevet fat i den amerikanske kok Matt Orlando, der som perlen i en fornem karriere har arbejdet på NOMA som køkkenchef, indtil han sidste år åbnede sin egen restaurant Amass på Refshaleøen i København.

Med Amass som udgangspunkt følger kameraholdet Orlando på en sjælden friaften, hvor han i selskab med to kolleger fra henholdsvis NOMA og Aamanns går ud for at få noget at spise og drikke på Orlandos favoritsteder i København.

De tre kokke får i løbet af aftenen besøgt Restaurant Bror, hvor de blandt andet sætter lammehoved til livs, derunder hjernen og øjnene.

Heldigvis har de en god appetit, for de tager videre til Manfreds på Nørrebro til endnu et måltid.

Derefter går de rundt om hjørnet for at skylle det hele ned med stærkt indian pale ale hos Mikkeller and Friends, inden de slutter aftenen i byen af med en Shawarma på Nørrebrogade.

LÆS OGSÅ: Designere lancerer håndlavede italienske tennissko vædet i Mikkeller-stout

Det vil sige, inden de mætte og småfulde tager tilbage til Amass for at lave en fyldig omgang natmad.