Du behøver ikke skifte batteriet på din blinkende nissehue fra J-dag, i stedet kan du finde hårvoks fra Dax, Evisu-bukser og knæklys frem fra kælderen og tage med et smut tilbage til begyndelsen af 00’erne. Til en tid hvor de danske diskoteker flød over med tunge basrytmer fra Barcode Brothers, Cascada, Dee Dee og DJ Aligator.

Efter storstilede ’Basarm’-fester i både Århus og Odense står København for skud, når techno-genrens store navne samles til koncert i Hangar 145 i Københavns Lufthavn.

Det bliver ikke en hyldestkoncert i stil med de populære 90’er-fester, der skyder op som paddehatte overalt i landet, men nostalgien er ikke til at komme udenom, siger DJ Aligator:

”Når jeg i dag spiller min musik på klubberne, kan jeg se glæden i publikum. De er tilbage i år 2000, hvor de festede i haverne, drak sig teenagestive og dansede til min musik med fløjter i munden. Folk er jo fandeme begyndt at sælge Buffalo-sko igen. Du kan ikke rokke ved nostalgien – alle de minder folk har med de her numre – det er jo for vildt.”

20021217-233007-pf_11Mb.jpg

Hvad er det for et publikum, der kommer til festerne?

”Det er en blandet flok i alle aldre. De gamle kommer for nostalgien, og de unge kommer for festen. Jeg har selv snakket med nogle af de unge blandt publikum for at høre, hvorfor de var der, og de forklarede, at de er vokset op med min musik. Det er jo 20 år siden, ’The Whistle Song’ kom ud, så de må have fået det ind med modermælken.”

Hvad kan det unge og gamle publikum så forvente til ’Basarm on Tour’?

”En helt sindssyg fest, virkelig. Jeg starter altid med de nye ting, og så slutter jeg af i nostalgiafdelingen, så man bliver ikke snydt for hverken ’Lollipop’ eller ’The Whistle Song’. Når jeg stadig er aktiv i musikbranchen, lirer jeg ikke bare alle de gamle hits af. Heldigvis har jeg fået et ry for at skabe en fest, uanset hvor jeg kommer. Jeg skal nok give den gas.”

DJ Aligator lover at overraske i Hangar 145. Om det betyder, at det ikoniske skæg er væk, vil han ikke løfte sløret for.

”Der er i hvert fald 1-2 overraskelser, som København kan glæde sig til. Det skal nok blive vildt.”

’Basarm on Tour’, Hangar 145 i Københavns Lufthavn, 8. december.

FRIT_19350328-001257-pf_18Mb.jpg