Nu er det officielt: ’Black Mirror’ vender tilbage med ny sæson

Nu er det officielt: ’Black Mirror’ vender tilbage med ny sæson

Den dystopiske fremtidsantologi vil vise, at fremtiden er lysere end nogensinde før.

’Black Mirror’ har været en gedigen leverandør af mørke fremtidsuniverser, hvor teknologien udstiller menneskeligt dårskab i utænkeligt realistiske fremtidsscenarier. Hvad enten det handler om sociale medier, der presser en premierminister til at kopulere med en so, eller en chip, der kan genspille alle detaljer fra hovedpersonernes parforhold, har endemålet næsten altid været det samme. Det har været mørkt, dystert og forfærdeligt.

Men noget tyder på, at den nye sæson vil se anderledes lyst på fremtiden og den teknologiske udvikling. Hvis det kan gå så galt, hvor meget godt ville de nye tekniske dimser, så ikke kunne bringe med sig?

Manuskriptforfatteren bag serien Charlie Brooker har netop annonceret, at antologien vil få en femte sæson. Det gjorde han med et 15-sekunders klip, der viser tv-skærme med enkelte afsnit fra de forrige sæsoner og teksten:

”The future will be brighter than ever,” skrev han på Twitter.

Det er dog ikke uden fortilfælde at serien fokuserer på historier med en håbefuld slutning. I fjerde sæson kæmpede to elskende mod en autoritær datingverden og vandt, og I tredje sæson kunne man følge to kvinders virtuelle kærlighedshistorie, som blev en så stor succes, at det gjorde indtryk på Charlie Brooker:

”Når noget resonerer så meget blandt seerne, vil du ikke prøve at ramme den samme ting igen, selvom det kan være fristende. Vi bliver nødt til at være uforudsigelige med showet. Men vi er et sted, hvor vi skal prøve at gøre mange forskellige ting igen,” sagde han til Hollywood Reporter.

Den nye sæson regnes med at blive offentliggjort på Netflix i slutningen af året.

LÆS OGSÅ: Tyv stjal Oscar-statuette til efterfest og pralede med det i video på Facebook

LÆS OGSÅ: ’Call Me by Your Name’-producer sammenligner Timothée Chalamet med Leonardo DiCaprio

LÆS OGSÅ: Claire Underwood overtager det ovale værelse i sidste sæson af ’House of Cards’