Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Banksy igangsætter konkurrence til fordel for bådflygtninge

Foto: Båd-illustration af Kirstine Toft

Nu kan du få et Banksy-værk for 20 kroner og et godt gæt

Det er nu, du skal slå til, hvis du altid har drømt om at få fingrene i et af Banksys værker.

Det er aldrig helt til at vide, hvad den britiske kunstner Banksy finder på næste gang. For et par måneder siden var det en indbygget makulator i et kunstværk, der ellers lige var blevet solgt på auktion for ni millioner kroner. Nu giver den pseudo-anonyme kunstner et af sine svært tilgængelige kunstværker væk i en konkurrence, som du kan deltage i, hvis du donerer 20 kroner til hjælpeorganisationen ’Choose Love’, som specialiserer sig i at hjælpe flygtninge.

Tro mod Banksys samfundskritiske natur er kunstværket, du kan vinde, en båd fyldt med flygtninge på vej over Middelhavet. Båden er udstyret med både motor og fjernbetjening, sådan at du selv kan styre flygtningene rundt i din lokale sø – og forsøge at få båden sikkert over på den anden side.
 
For at give konkurrencen endnu mere tyngde, lyder overskriften ’How heavy it weighs’ – og i forlængelse deraf, går kunstværket til den, der kan gætte, hvor tung båden er. Du kan deltage i konkurrencen på Choose Loves hjemmeside.
 
Har du nogensinde været i tvivl om, hvorvidt kunst gør en forskel på et større plan, så skulle du gerne være overbevist nu.  
 
Kunstværket blev lavet til pop-up-temaparken ’Dismaland’, det dystopiske modstykke til ’Disneyland’, som Banksy konstruerede i 2015 med hjælp fra 58 andre kunstnere. Skulle du være interesseret i at se, hvordan Disneylands absolutte modsætning ser ud, så kan du se en video fra ’Dismaland’ herunder.