Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

I et interview med Martin Kongstad blev Jonas Hartz engang beskrevet som ham, der har nøglerne til København. Det er sjældent præcist. Man ved aldrig, hvor man kender Jonas fra, man kender ham bare, men en ting er sikkert: Jeg kender ingen andre, der både ved så meget om det, der sker, og samtidig formår at destillere og formidle det – uanset om det så handler om mad, musik eller mennesker. Ingen samtale med Jonas er nogensinde kedelig, for det næste nu lurer altid lige rundt om hjørnet. Byd velkommen til Jonas herunder. 

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Det er en hemmelighed. Det kommer nok til næste år.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”Lige nu er det nærmere omvendt – de fleste har, hvad jeg ikke har. Alle mine ting er opmagasineret på grund af en byggesag, der har stået på i alt for lang tid. Pas på håndværkere, der siger, de kan det hele.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på? 

”En japansk riskoger fra Yes Chef.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Bornholm. Verdens bedste ø.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg ved, hvornår noget er godt! Det er som en akkord på et klaver eller en vibration op igennem rygsøjlen. Det er en følelse, som jeg jagter igen og igen i alt, hvad jeg laver. Det næste er så at overbevise andre om det, så man kan vibrere sammen.”

Følg Jonas her