Pink Floyd og politik har altid gået hånd i hånd. Med en plade som ’The Wall’, der havde klare politiske budskaber, har det ikoniske rockband aldrig været bange for at sige, hvad de mener. Og nu har Pink Floyd guitarist David Gilmour for nyligt meldt sig på banen med en anderledes måde at være politisk på.

På en auktion hos Christie’s Auction House i New York har rockmusikeren solgt 120 af sine guitarer og doneret alle pengene til kampen mod global opvarmning. Efter sidste hammerslag havde David Gilmour samlet over 140 millioner ind og samtidig slået rekorden for den dyreste guitarsamling, der er blevet solgt ved en velgørenhedsauktion.

GettyImages-1155921296.jpg

Især en af de mange guitarer var populær. ’The Black Strat’ var med til at lave musik til albums som ’The Dark Side of The Moon’, ’Wish You Were Here’, ’Animals’ og ’The Wall’. Den ikoniske guitar blev solgt for 27 millioner kroner og udgjorde omkring en femtedel af det samlede salg. Alle pengene fra auktionen gik til ClientEarth, en velgørenhedsorganisation bestående af advokater og miljøeksperter, der bruger loven til at bekæmpe klimaforandringerne.

David Gilmour var en del af Pink Floyd fra 1968, og indtil bandet blev opløst i 2014. Bandet har solgt over 250 millioner plader verden over og er et af de mest succesfulde kommercielle bands nogensinde.

Se 'The Black Strat' blive solgt: