Watchmen

Populær superhelteserie får ikke en sæson 2

’Watchmen’ er blevet hyldet vidt og bredt, men skaberen Damon Lindelof vil ikke lave en ny sæson.

Den første sæson af ’Watchmen’ bliver også den eneste. Det siger skaberen af superhelteserien, Damon Lindelof, til det amerikanske medie USA Today.

Denne udmelding kommer som lidt af en overraskelse, da serien generelt har fået positive anmeldelser, og superheltenørder verden over virkelig har taget den nye serie til sig.

Alan Moore og Dave Gibbons’ ikoniske graphic novel ’Watchmen’ fra 1986 blev først genskabt på film af Zack Snyder i 2009, og sidste år havde HBO så premiere på serieversionen i ni afsnit.

Det afstedkom straks skyhøje forventninger. Ikke mindst, fordi Damon Lindelof, som tidligere har stået bag ’Lost’ og ’The Leftovers’, skulle forvalte den ambitiøse seriesatsning.

Forventningerne blev da også indfriet, selv om ’Watchmen’ startede halvsløjt og gumpetungt ud i de første par afsnit.

Lindelof havde valgt at opdatere historien til nutiden og sat et stærkt cast med Robert Redford som præsident, Don Johnson som politichefen Judd Crawford, Jeremy Irons som videnskabsmanden Adrian Veidt og Regina King som betjenten Angela Abar, der kæmper for retfærdighed under aliaset ’Sister Night’.

Mest af alt var ’Watchmen’ dog et visuelt overflødighedshorn, og fortællingen om paralleluniverser og raceuroligheder i Tulsa, Oklahoma, var – mente alverdens kritikere – medrivende og stilsikkert eksekveret.

Ikke desto mindre kommer der ikke flere sæsoner af superhelteserien, da Damon Lindelof ikke har lyst til at udfolde universet yderligere. Men man skal aldrig sige aldrig, lyder det fra HBO’s programchef Casey Bloy.

”Det kommer virkelig an på, hvad Damon tænker. Det er svært at forestille sig, at vi ville lave en ny sæson, hvis Damon ikke var involveret på den ene eller anden måde.” siger Bloy til USA Today. Og åbner så alligevel en dør på klem for en mulig fortsættelse af serien.

”Måske hvis der kommer en idé, der begejstrer Damon til at lave en ny sæson og tager en helt anden retning, som i ’Fargo’ og ’True Detective’ – eller noget helt andet.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Streaming og HBO