Hvem var Freddie Mercury?

Han blev født i 1946 på paradisøen Zanzibar, men flyttede til Storbritannien i sine teenageår. Han spillede klaver og guitar, skrev størstedelen af Queens hits, hans stemme strakte sig over fire oktaver, og så var han kendt for sine legendariske liveoptrædener. 

Han er en ikonisk figur, som har inspireret mange musikere. Men bag de flamboyante optrædener, den kraftfulde stemme og det kreative sind var han introvert. Genert og med et stærkt princip om at holde sit privatliv privat talte han ganske sjældent med pressen.

Han var i forhold med både kvinder og mænd, men ved sin alt for tidlige død af aids-komplikationer, blot 45 år gammel, forblev han som privatperson ukendt for den brede befolkning. Alligevel er kunstneren Freddie Mercury en af popkulturens største ikoner.

Skifteholdsarbejde

Vejen mod verdens filmlærreder har ikke været problemfri for portrætfilmen ’Bohemian Rhapsody’. Oprindeligt skulle Sasha Baron Cohen have stået i spotlightet som Queens forsanger, men han valgte at droppe rollen som følge af uenigheder om plottet. Kort efter forlod filmens manuskriptforfatter, Peter Morgan, også filmen til fordel for andre projekter. Et år senere var det instruktør Dexter Fletcher, som annoncerede sin exit, blot for at vende tilbage igen i 2017. På det tidspunkt var Rami Malek castet i hovedrollen, Anthony McCarten havde overtaget som manuskriptforfatter, og projektet kunne endelig realiseres.

GettyImages-106104533.jpg

Malek er Mercury

Med rollen som Elliott Alderson alias Mr. Robot gik amerikansk-egyptiske Rami Malek fra at beskæftige sig med små gigs til at være et ægte Hollywood-hotshot. Kendt i offentligheden og anerkendt i filmbranchen har han i en alder af 37 år fået godt gang i sin karriere. Rami Malek er anerkendt for sin evne til at skildre komplicerede sjæle, og i rollen som det britiske rockikon forventes han at portrættere Freddie Mercurys indre kamp, seksualitet, hengivenhed til musikken og den mystik, som kredser om de største legender.

Megahittet, som ingen forstår

Det var med visioner om originalitet og nytænkning af tidens progressive rockmusik, at Freddie Mercury skabte ’Bohemian Rhapsody’. Den var ved udgivelsen den dyreste single nogensinde produceret, og sangen fik massiv kommerciel succes. Hvad sangen egentlig handler om, kan være svært at svare på. Nogle mener, at Freddie Mercury adresserer sin seksualitet og de problemer, den skabte for ham. Andre tror, at den handler om en morder, som ædes op af skyldfølelse og frygt for at miste sit evige liv. Mercury selv har udtalt, at folk skal lytte til den og finde sin egen mening. Scaramouch, scaramouch.

'Bohemian Rhapsody' har biografpremiere i morgen den 1. november.