Måske synes du, at sommerferien var for kort, dagene med sol for få, eller også fik du ikke nok pil selv-rejer på terrassen. Nu er det mørkt hele tiden. Men kig fremad. Denne årstid er perfekt til forlængede storby-weekender, og så længe ruten er direkte, billetten billig og flyvetiden kort, er det bare om at komme af sted. Vi har bedt tre danskere anbefale en by.
Barcelona


Ja, der er turistfælder og tyveknægte på Ramblaen, men Barcelona er svær at komme uden om, både for finkulturelle og streetsmarte. De bedste barer finder du i El Raval, og snyd så ikke dig selv for en tur på Camp Nou, hvis FC Barcelona spiller hjemme.

Emil Kozak, designer:
”La Caseta del Migdia i Parc del Mirador del Migdia er en udendørs bar og restaurant med fantastisk udsigt over vandet ved havnen. Det er et godt sted at være på varme aftener, som der heldigvis er mange af i Barcelona. Og selv om stranden selvfølgelig er mest velbesøgt om sommeren, byder efteråret og de køligere måneder på ro og vidunderlig stilhed.”Tel AvivPalæstinensere fra Vestbredden på stranden i Tel Aviv under Eid-festen i år. Det var første gang siden 2000, at de havde fået tilladelse til at rejse ind i Israel.

Ligesom Barcelona kombinerer Tel Aviv strand og storby perfekt. Restauranter, cafeer og blandingen af gamle arabiske bydele og nye vestlige kvarterer gør byen interessant. Tel Aviv er geografisk mellemøstlig, men mentaliteten er vestlig og nemt tilgængelig.

Tomas Barfod, musiker og producer i WhoMadeWho og Filur:
”Nina Cafe Hotel er et fremragende hotel i bydelen Neve Tzedek, der er en af de meget attraktive ældre bydele. Hotellet er småt, har lækre værelser, venligt personale og mange lokale, der kommer forbi og spiser i cafeen. Generelt er Tel Aviv en festlig by med god stemning og rig mulighed for at gå ud. Man mærker ikke, at byen ligger midt i et af verdens mest hektiske områder.”Bologna


Bologna står med sin beskedne størrelse og færre end 500.000 indbyggere i skyggen af Rom og Milano, men det er ufortjent. Bologna er hjemsted for verdens ældste universitet grundlagt i 1088. Universitetsbyer er altid garant for rigt by- og kulturliv, men Bologna er også et besøg værd for byens mange parker, gode butikker og sublime mad.

Daniel Flösser, grafisk designer, Field:Lab:
”Start morgenen bag Via Indipendenza på Zazie, der laver friskpresset juice og smoothies. De taler meget dårligt engelsk, men er enormt venlige og tålmodige med ikke-italiensktalende. Drogheria della Rosa laver fantastisk italiensk mad og er perfekt til en frokost. Indehaveren er en højtråbende klassisk italiensk papa, der enten skræmmer dig væk eller gør oplevelsen endnu bedre.”Afbud og tilbud

 

Kan du tage af sted i sidste øjeblik, er der mulighed for en god handel. Rutefly bliver sjældent billigere, jo tættere du kommer på afgang, så du skal af sted på en chartertur. Men der er selvfølgelig ingen, der siger, at du skal klappe, når flyet lander, møde op til informationsmødet eller bade i sangria-springvandet.


Rejsebureauet vil selvfølgelig sælge rejsen så dyrt som muligt, så det er en balance mellem, hvor sent du tør være ude, og hvor meget du vil betale. Men er det rigtigt, at der er afbudsrejser, hvor du først i lufthavnen finder ud af destinationen? Nej, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.


”Det er meget sjældent, vi modtager afbud fra kunder. Men fordi danskerne altid har kaldt nedsatte rejser for afbudsrejser, gør vi det stadig, selv om der i princippet er tale om ordinære tilbudsrejser. Simon Spies sagde: ’Hellere en krone end ingenting for en rejse.’ I takt med at afgangstidspunktet nærmer sig, regulerer vi prisen for at få solgt alle pladser på flyet.” 

 

FACEBOOK Bliv ven med Euroman