6. juni lukker et af DR’s mest populære programmer, Monte Carlo. Og mon det ikke slutter, som det starter – med et smil på læben.

I det nye nummer af Euroman kan man læse om begyndelsen på det succesrige makkerskab, og se de første mails mellem dem.

Se dem her:
Peter Falktoft havde fået tildelt eftermiddagsprogrammet i tomrummet efter Adam Duvå Hall og Sara Bro. Han havde lavet sommerprogrammet ’Saint Tropez’ og var selv en forholdsvis ny dreng i koncernen.

”De ville gerne ansætte en, folk kendte i forvejen, og så foreslog jeg en journaliststuderende, der aldrig havde lavet radio før, og som var på udvekslingsophold i San Francisco….så det tog selvfølgelig nogle måneder at overbevise dem. Men jeg får altid min vilje.”

For Esben Bjerre var det også en overraskelse, at Peter kontaktede ham.

”Det er jo meget modsat Peter, for han læser og svarer ikke på mails, der er over to linjer lange, og han skriver dem slet ikke. Så da der pludselig lå halvanden A4-side fra Peter, tænkte jeg, at det enten var spam, eller at nogen var død.”

Esben fløj hjem to gange for at lave såkaldte ’dummies’ på programmet, og da han vendte tilbage til USA lå han søvnløs og ventede på svar.

”Jeg lå og tænkte på, hvor meget det kunne betyde for mit liv. Til sidst måtte jeg slukke telefonen – og lægge den uden for værelset.”

23. december 2011, to dage efter, at han var vendt hjem, fik han jobbet.
Du kan læse hele interviewet med de to drenge i det nye nummer af Euroman.