Tag en musikjournalist og en musikproducer, bed dem gennemtrawle al den musik, de har hørt det forgangne år, få dem til at reducere de hundred-, måske endda tusindvis af sange til de 12 mest essentielle numre fra ind- og udland, og blandt det enorme udvalg vil én sang blive valgt af begge: eurodance-remixet af D-Block Europe og Rayes hit fra 2021, ’Ferrari Horses’, der nu bare går under sangtitlen ’Prada’.

Det er i hvert fald helt præcist hændelsesforløbet i Euromans årlige nytårspodcast ’Nytårslisten’, hvor journalist Magnus Kraft og producer Anton Westerlin endevender det forgangne musikår og sammenskruer den ultimative spilleliste til nytårsaften.

Her fremhæves et nummer fra en hidtil fuldkommen ukendt artist, produceren cassö, der i sommermåneder gik flintrende viralt med sit ’Ferrari Horses’-remix.

”Det er et af årets helt store numre,” fortæller Anton Westerlin i ’Nytårslisten’, ”det der tempo i sangen er en tendens, man har set hele året. Og det er af årets omkvæd, selvom man helt teoretisk ikke kan forklare hvorfor; det er ikke voldsomt catchy, og melodien bevæger sig helt vildt meget. Men det er bare en stemning.”

Med ’Prada’ er det lykkedes at gøre en tåget, tilbagelænet poprap-sang til et blipbloppet housekaos, hvor vokalerne er trukket helt derop i tempo, hvor man virkelig skal smøre mundtøjet for at kunne artikulere ordene. Og så er det med sin nærmest dyriske appel ifølge Nytårsliste-panelet årets allerbedste opvarmnings- og festsang.

”Det her blev jo også et verdenshit, og det er virkelig også en tendens fra i år, at britisk musik ikke bare bliver stort i Storbritannien, men i hele verden,” afslutter Anton Westerlin – og ja, den britiske musikscene er således repræsenteret mere end ét sted på årets ultimative nytårsspilleliste.

Udformningen af denne kan du høre i sin helhed i ’Nytårslisten’ lige der, hvor du normalt hører dine podcasts.