Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

’Terminator’ skulle have sluttet helt anderledes

Foto: Getty Images

’Terminator’ skulle have sluttet helt anderledes

Den første af de legendariske ’Terminator’-film havde haft en lykkelig slutning, hvis det stod til filmens producenter.

I forbindelse med afslutningen af produktionen på ’Terminator’, fik medforfatteren Gale Ann Hurd stukket et papir i hånden, hvor der stod, at man ønskede en lykkeligere slutning. Det fortæller hun i en Q&A til filmfestivalen Screamfest, skriver slashfilm.com. Så kunne Arnold Schwarzeneggers berømte replik have lydt: - ”I’ll not be back!”

I udgaven vi kender i dag, slutter filmen med den berømte scene af Schwarzeneggers robotskelet, der rejser sig fra flammerne og forfølger vores helte. Kyle Reese (Michael Biehn) ofrer sit eget liv ved at forsøge at springe terminatoren i luften. Men terminators overkrop overlever og forfølger Sarah Connor (Linda Hamilton). Hun ender med at mase resterne af terminatoren i en hydraulisk presse.

Havde produktionsselskabet fået deres vilje, slutter filmen, når Kyle Reese og Sarah Connor omfavner hinanden. Intet af det ovenstående var altså sket. Kyle Reese overlever, og kan sammen med Sarah Connor leve lykkeligt til deres dages ende. Væk er forestillingen om Sarah Connor, der som den seje enlige mor, kæmper for at beskytte sin søn.

For Gale Ann Hurd var det hendes første store filmprojekt. Det til trods bukkede hun heldigvis ikke under for produktionsselskabets pres. Sammen med James Cameron holdt hun fast i visionen om den Terminator, som vi kender i dag. Efter mange forsøg på at ændre producenternes holdning, var der endeligt én som eftergav hendes ønske.

Men det var ikke den eneste dårlige idé, som producenterne havde. I løbet af castingen foreslog Studiet nemlig O. J. Simpson i rollen som terminator. James Cameron syntes ikke, O. J. Simpson passede i rollen som morder. Simpson blev ti år efter filmens premiere kendt for drabet på sin ekskone og hendes veninde.