To øl, tak: Sådan fanger du bartenderens opmærksomhed

To øl, tak: Sådan fanger du bartenderens opmærksomhed

I forbindelse med udviklingen af en bartender-robot har forskere undersøgt, hvordan man nemmest får en bartenderes opmærksomhed. Og det er faktisk ikke så svært, hvis man skal tro deres resultater.

Et større antal gæster på barer i Bielefeld og Herford i Tyskland samt i Edinburgh i Skotland er blevet overvåget i videnskabens tjeneste. Forskerne bag undersøgelsen valgte 105 situationer ud, der opsummerer, hvordan man nemmest får opmærksomheden fra en bartender. Først og fremmest skal du ikke:

- Mase dig frem mellem andre gæster – det havde tværtimod den effekt, at ventetiden blev længere.
- Kigge på menukortet og tale med dine venner, mens du venter på, at bartenderen skal opdage dig.
- Vinke med armen eller nikke med hovedet for at signalere, at du er klar.

Til gengæld havde det en vis effekt at stå med tegnebogen eller penge i hånden, men det vigtigste er ifølge undersøgelsen at stå med front mod baren og holde blikket fast på bartenderen. Den fremgangsmåde blev da også brugt i 95 % af de tilfælde, hvor en kunde afgav en ordre.

”Hvis et af disse to signaler var fraværende, vurderede bartenderne, at kunderne ikke ville bestille,” siger Dr. Sebastian Loth fra universitetet i Biefeld til engelske The Telegraph.

Tanken bag analysen af bargæsterne var dog slet ikke at finde ud af, hvordan gæsterne bør agere, men hvordan man kan konstruere en robot, der kan arbejde som bartender. Robotten skal kunne aflæse gæsterne, og dermed hvornår den skal spørge, om de vil bestille en drink. Robotten, der i øvrigt går under navnet James, er et EU-støttet projekt. Her kan du se en tidlig udgave af robotten, og vi kan kun håbe, at den bliver lidt mere vågen, hvis der skal være en ide i at afskaffe menneskebartenderne:

LÆS OGSÅ Den rullende historie om kebabben

TWITTER Følg os på twitter

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Vin