Hvad er det første, du læser, når du står op?

”Jeg er i stigende grad stået af sociale medier og er hoppet tilbage på de traditionelle. Morgenoverblikket på tv2.dk og deres sportsnyheder er som regel det eneste, jeg når inden morgenkaffen.

Dog tjekker også jeg lige indbakken i Instagram for hundereels, som mine børn har sendt mig. Vi fik en ny hundehvalp i efteråret, og det er stukket lidt af det med de hunde.”

Hvilke udenlandske medier læser du?

”Jeg abonnerer på The Economist, men jeg må indrømme, at det ikke er hver uge, jeg får læst det hele. Men jeg er glad for muligheden, og de skuffer nærmest aldrig. The Guardian er dog mit foretrukne internationale nyhedsmedie. De er skarpe på politik og engelsk fodbold, som jeg går meget op i.

The New York Times har jeg tidligere sværget til, men jeg blev så træt af dem, da det nærmest var umuligt at sige et abonnement op. Det straffer jeg dem for ved – næsten – at holde mig væk. Det er nok mest et tab for mig.”

Hvordan holder du dig ellers orienteret?

”Det lyder helligt, men jeg må indrømme, at jeg i stigende grad føler mig bedre og bedre orienteret ved at skære ned på de hurtige nyheder på internettet for i stedet at læse og lytte til bøger. Jeg får et udsyn forærende ved litteraturen, hvor jeg generelt har en bred læsesmag.

Faglitteratur såsom Chris Millers forrygende ’Chip War’, historien om mikrochips og den globale kamp om dem, som jeg netop har lyttet til, blander jeg fint med krimier og populærhistorie og en masse ny litteratur med fremadstormende forfattere som Sofie Due og Tine Høeg.

Som nyhedsmenneske har det overrasket mig, at jeg som regel føler mig bedre klædt på til mit arbejde ved at have læst bøger end ved at læse nyhedsjournalistik. Jeg føler, at litteraturen både giver bedre idéer og inspiration til arbejdet på dagens nyhedsudsendelser.”hardcover-ebook-mockup-a9865-1.jpg

Hvilke apps bruger du?

”Mine lydbogsapps Audible, Mofibo og Saxo, Forza Livescore og Premier Leagues app til at nørde statistikker og resultater. For to år siden droppede jeg alle notifikationer og breaking-apps.

I den forbindelse opdagede jeg, at hvis en nyhed enten er meget vigtig for mig selv, mit arbejde eller begge dele, skal jeg jo nok finde ud af det hurtigt alligevel. Glæden ved det er, at det er mig, der vælger telefonen til, og ikke telefonen, der konstant kalder på mig. Det kan lyde helligt, men det virker.”

Hvilke sociale medier bruger du?

”Jeg benytter mig mest af Instagram, fordi det stadig er rart og hyggeligt. Jeg er mere eller mindre stået helt af Twitter og Facebook. Twitter er som at træde ind i et værtshusslagsmål for politiske hooligans, mens Facebook er fyldt med folk, der mener det samme om det, de altid har ment det samme om. Jeg har selv været særdeles aktiv der, men det hører fortiden til.”

Screenshot 2023-04-17 at 18.33.11.pngHvilke podcasts lytter du til?

”Jeg er især glad for ’#dkpol’ fra Altinget, ’Avistid’ med Hans Mortensen og Arne Hardis fra Weekendavisen og TV 2-podcasten ’Dato’. Af de engelsksprogede synes jeg, at Slates musikhistoriske podcast ’Hit Parade’ er fantastisk, mens The Guardians ’Football Weekly’ er skarpe på fodbold og Premier League.

Jeg lytter også til ’Axe Files’, hvor jeg nyder David Axelrods dejligt selvsmagende ugentlige interviews med hovedpersoner i og på kanten af amerikansk politik.” 

Troels Mylenberg

(f. 1970) Opvokset i Hørsholm. Nyhedsvært på TV 2. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997.

Har tidligere været politisk redaktør på TV2, ansvarshavende chefredaktør og direktør hos Jysk Fynske Medier, chefredaktør på Fyns Amts Avis og reporter på Berlingske og Weekendavisen. Forfatter til flere bøger.

Bor på Thurø ved Svendborg. Gift med Lis Mylenberg, som han har tre børn med.