Underwood slutter sig til Lincoln, Kennedy og Clinton
Foto: Getty Images Smithsonian har den største samling af præsidentportrætter ud over Det Hvide Hus.

Underwood slutter sig til Lincoln, Kennedy og Clinton

De hænger der alle sammen.

Barack Obamas 43 forgængere, der som præsidenter gennem tiden har formet USA og landets historie: Fra den første, George Washington, over Abraham Lincoln, Theodore og Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan til Bill Clinton og George Bush.

Mandag fik samlingen af præsidenter på museet Smithsonian i Washington D.C. følgeskab af sit portræt nummer 44.

Og det forestiller ikke Barack Obama - hans portræt forventes klar, når hans embedsperiode er ovre til november.

Nej, det er Francis 'Frank' J. Underwood, der er kommet op at hænge i hallen. Har man set en af Netflix’ største succeser til dato, det politiske drama House of Cards, vil man kende Underwood som den onde præsident, der er strategisk dygtig og moralsk forkastelig i sin jagt på magt.

På det imposante portræt, der er malet i frøperspektiv, så man føler sig ekstra lille i mødet med Underwood, sidder den fiktive præsident ved virkelighedens præsidents skrivebord i det ovale kontor i Det Hvide Hus.

Det sorte slør for maleriet blev hevet af ved et pressemøde; nøje orkestreret af Netflix og Smithsonian frem mod premieren på 4. sæson af den populære serie 4. marts.

Den 56-årige skuespiller Kevin Spacey ankom til museet in character, altså som Underwood.

”Jeg er glad for, at Smithsonian fortsætter med at vise sig som en værdifuld institution,” sagde Underwood ifølge en pressemeddelelse fra Netflix.

”Jeg er nu et skridt tættere på at overbevise landet om, at det er mig, der er præsident."

I manges øjne ligger House of Cards ofte tæt op af virkeligheden. Og ifølge den britiske kunster Jonathan Yeo, der har malet billedet, er netop grænsen mellem virkelighed og fiktion det interessante.

”Denne House of Cards-karakter er fiktion, men er baseret på et rigtigt job, og at handlingen udspiller sig i den institution og by, hvor virkelighedens politiske liv folder sig ud, skal underbygge dette samspil,” siger Yeo.

”Det er en stor ære for mig, at dette portræt af Kevin, der spiller Frank Underwood, er blevet offentliggjort på en af de vigtigste institutioner i verden.”

De særligt indbudte gæster ved pressemødet fik også et eksklusivt preview på den første episode i den nye sæson. Her er relationen mellem Frank og hans kone Claire (Robin Wright), der altid har været hinandens tætteste allierede, på prøve. Det er valgår, og der er meget på spil, hvilket man får et indtryk af i traileren

Portrættet af Underwood kan opleves frem til oktober, og hans besøg på Smithsonian kan ses her i denne lille 'reportage' fra Netflix:

LÆS OGSÅ: Kevin Spacey: "Der er kun én procent af House of Cards, der ikke kunne foregå i virkeligheden"

LÆS OGSÅ: Magtens mand: De 7 mest solide (og modbydelige) Frank Underwood-citater

LÆS OGSÅ: 4 teknikker Underwood har lært os om brutal ledelse