Det er ingen hemmelighed, at det seneste år har budt på meget få begivenheder af international kaliber. Sportsarrangementer, festivaler, koncerter og ferniseringer er blevet rykket, rykket og sidenhen aflyst i ét væk. Måske er det netop derfor, at Oscaruddelingen i højere grad end nogensinde før synes at være en kærkommen fejring for alle landets filmelskere.

Traditionen tro bliver Oscar-uddelingen nemlig afholdt, og ikke nok med det – den bliver afholdt med dansk filmkunst som mulig pristager. Thomas Vinterbergs bittersøde skildring af den danske alkoholkultur har sikret filmen ’Druk’ hele to nomineringer til årets uddeling: Thomas Vinterberg i kategorien ’Bedste instruktør’ og ’Druk’ i kategorien ’Bedste fremmedsprogede film’.

Vil du gerne være ordentligt forberedt til årets helt store filmfest, skal du læse med her. For selvom corona-situationen har gjort det umuligt at se årets kandidater i biografen, kan mange af de nominerede film stadig ses hjemme i stuen. Dels fordi mange af dem er produceret af Netflix, dels fordi filmene er kommet hurtigere på streamingtjenester end normalt på grund af coronasituationen.