Det er ingen hemmelighed, at det seneste år har budt på meget få begivenheder af international kaliber. Sportsarrangementer, festivaler, koncerter og ferniseringer er blevet rykket, rykket og sidenhen aflyst i ét væk. Måske er det netop derfor, at Oscaruddelingen i højere grad end nogensinde før synes at være en kærkommen fejring for alle landets filmelskere.

Traditionen tro bliver Oscar-uddelingen nemlig afholdt, og ikke nok med det – den bliver afholdt med dansk filmkunst som mulig pristager. Thomas Vinterbergs bittersøde skildring af den danske alkoholkultur har sikret filmen ’Druk’ hele to nomineringer til årets uddeling: Thomas Vinterberg i kategorien ’Bedste instruktør’ og ’Druk’ i kategorien ’Bedste fremmedsprogede film’.

Vil du gerne være ordentligt forberedt til årets helt store filmfest, skal du læse med her. For selvom corona-situationen har gjort det umuligt at se årets kandidater i biografen, kan mange af de nominerede film stadig ses hjemme i stuen. Dels fordi mange af dem er produceret af Netflix, dels fordi filmene er kommet hurtigere på streamingtjenester end normalt på grund af coronasituationen.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her