Veloplagt Pilou Asbæk forsvarer sæson 8 af 'Game of Thrones'
Foto: Helen Sloan / HBO.

Veloplagt Pilou Asbæk forsvarer sæson 8 af 'Game of Thrones'

I et interview med Insider deler en veloplagt Pilou Asbæk, der i serien spiller Euron Greyjoy, ud om at være med i 'Game of Thrones'.

(Læs ikke, før du har set afsnit 5 i sæson 8 af 'Game of Thrones')

Nikolaj Coster-Waldau har fra første fløjt indtaget en særdeles central rolle i 'Game of Thrones'. Men fra sæson 6 har den danske stjerne måttet dele noget af spotlyset med en anden dansk herre.

I sæson 6 indtrådte Pilou Asbæk nemlig i rollen som Euron Greyjoy. En rolle, han indledningsvis var yderst begejstret for at skulle spille, da han havde læst alle bøgerne. Men efter første møde med de to, som har ført George R. R. Martins serie videre til tv-mediet, David Benioff og Dan Weiss, faldt glæden imidlertid en smule. Det fortæller han i et underholdende interview med Insider.

"Jeg husker mit første møde Dan og David, og jeg var helt oppe at køre, fordi jeg har læst bøgerne. Så jeg var sådan: "Oh my god, han (Euron Greyjoy, red.) har en klap for øjet. Han bliver kaldt Crow's Eye. Åh, hvor fucking cool. Og han drikker noget kaldet Nightshade? Som er noget mærkeligt alkohol, der giver blå læber?"

Men i det øjeblik, jeg kom ind, sagde de: "Nej, han har ikke en klap for øjet. Og han drikker ikke Nightshade." Så jeg var lidt bummed, men jeg ville ikke vise det. Så jeg sagde bare: "Jeg er fuldstændig enig. Dumt. Sådan en kliché-pirat." Men jeg ville have elsket det. Hvis de havde givet mig et træben, havde jeg sagt: "Tak.""

Pilou Asbæk fortæller også, at han - selv som fan af 'Game of Thrones' - ikke har set noget som helst, siden han selv indtrådte i serien.

"Jeg var virkelig stor fan af 'Game of Thrones', jeg var en kæmpe fan. Jeg elskede serien, det var min passion, men i det øjeblik, det blev mit arbejde, blev det professionelt. Så jeg har måttet distancere mig selv en smule fra det. Det var mit arbejde, og man gider ikke tage sit arbejde med hjem. Man vil bare gerne fokusere på familien og sine venner og sikre, at man ikke arbejder. Så det droppede vi. Vi begyndte at se 'Modern Family', som er en meget anderledes serie, vil jeg sige."

Den danske stjerne bliver også spurgt, om hvem, nu hvor han selv er ude, han hepper på.

"Hvem jeg hepper på? Jeg hepper på Dan og David (seriens skabere, red.). At de er glade for, hvad de har lavet," siger han. "Lige nu er nogle meget sure, nogle er meget glade. Jeg tror, at folk, bare... Please. Alle har gjort deres bedste, de kunne under omstændighederne, og jeg tror, at det med tiden kommer til at holde. Ærligt, det jeg tror jeg. Så jeg håber, at Dan og David ender på tronen."

Se, hvad vi ellers skriver om: HBO, Serier og Game of Thrones